• Koolhydraatarm dieet: snel afvallen

  De laatste jaren lijkt iedereen er wel mee bezig te zijn: afvallen en slank worden. In tijdschriften, boeken en kranten wordt men doodgegooid met dunne lijven en strakke buiken. Een koolhydraatarm dieet is de snelste route naar een perfect figuur, omdat lekkere dingen eten dan nog steeds mogelijk is, terwijl het afvallen vanzelf lijkt te gaan. Een koolhydraatarm dieet houdt in dat in de dagelijkse maaltijden zaken als aardappelen, brood en rijst gemeden worden. Door deze etenswaren te laten staan, krijgt iemand minder suikers binnen, en suikers zijn nou eenmaal de grootste dikmakers. Vetten zijn eigenlijk veel minder erg dan suikers, want vet heeft nog een functie, van suiker heeft men als snel te veel. Suikers zijn de vijand van de gezonde man en vrouw. Wie op vakantie lekker over de boulevard wil flaneren in een strak en mooi lichaam moet de vijanden buiten de deur houden, er is nou eenmaal geen andere optie. Met het koolhydraatarme dieet is dit een fluitje van een cent, relatief gezien. Natuurlijk is het soms nog steeds verleidelijk om een broodje ham te nemen, of groot op te scheppen tijdens een VAG-maaltijd, zoals in de voorstelling ‘De Aardappeleters’, het meesterwerk dat Van Gogh eind 19e eeuw maakte van mensen die niet letten op wat ze aten. De weg van de minste weerstand, dat is een koolhydraatarm dieet. Heel veel lol en heel weinig overtollig buikvet, dat is wat ieder mens toch uiteindelijk wil. Lekker ravotten met de kinderen in het bos zonder honger te hebben, heerlijk koken met gezonde streekproducten, het kan allemaal. De voordelen van het programma dat hier wordt aangeboden zijn significant, dat kan niemand ontkennen. Afvallen is nu simpel.

  • Geen honger.
  • Snel resultaat.
  • Een groot geluksgevoel.
  • Algehele gezondheid.
  • Minder kans op hart- en vaatziekte.

  Meer voordelen van een koolhydraatarm dieet

  Toen men nog sterk gefocust was op vetten, en vetten ‘de grote boosdoeners waren,’ duurde het zelfs voor de meest gedisciplineerde en gemotiveerde deelnemers jaren, soms decennia, om die ponden er eindelijk af te krijgen. Dat is – kunnen we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen – met een koolhydraatarm dieet verleden tijd. Geen gezeur, geen ellende, geen honger. Niet teveel vetten eten is natuurlijk altijd raadzaam. Te veel van iets eten is nooit goed, zelfs een teveel aan appels kan ongezond zijn omdat het zuur in de appels het glazuur van de tanden aan kan tasten. Daarnaast zitten in appels veel suikers. Dus opletten moet over de gehele linie. Dat is altijd zo geweest, en dat zal altijd zo blijven. Talloze wetenschappers hebben zich in de afgelopen jaren positief uitgelaten over het volgen van een koolhydraatarm dieet. Het werkt gewoon, onderzoek na onderzoek wijst het uit. Er is geen ontkomen aan. Het volgen van een koolhydraatarm dieet doet tegenwoordig iedereen die ook maar enigszins van het leven houdt. De schrikbeelden heeft iedereen, ouder worden betekent voor veel mensen dikker worden. Voor de tv zitten met een zak chips op schoot lijkt voor bepaalde mensen de normaalste zaak van de wereld te zijn geworden. Wetenschappers zijn het erover eens dat dit de grootste bedreiging is van westerse beschavingen. Niet AIDS, niet Ebola, maar dikte door een ongezonde, onaangepast eetpatroon zijn de grootste boosdoeners. En daar moet snel iets aan gebeuren. Anders zou deze generatie weleens de eerste generatie kunnen zijn die minder oud wordt dan de generatie ervoor, de eerste keer in de geschiedenis. Een koolhydraatarm dieet is niet alleen handig, het is bittere noodzaak. Als je van iemand houdt, raad hem of haar dan dit programma aan voor het te laat is, het kan gewoon niet anders. Het leven is te mooi om kort te laten duren door dom eetgedrag.

  ‘Ik heb het zelf geprobeerd!’: ervaringsdeskundige spreekt

  Ik heb zelf de afgelopen maanden een koolhydraatarm dieet gevolgd. Het heeft mijn leven veranderd. Eerst miste ik de rijst en de aardappelen. Ik miste het brood, de verse geur van afgebakken broodjes in de morgen wanneer ik langs het buurtwinkeltje kwam. Dit zou niet langer voor mij bestemd zijn, dacht ik, bedroefd. Maar het begon snel beter te worden toen ik bedacht hoeveel verschillende interessante gerechten mogelijk waren binnen een koolhydraatarm dieet. De heerlijkste salades werden op tafel gezet, de heerlijkste gerechten met biologische kip werden mij voorgeschoteld, en ik begon veel beter naar mijn lichaam te luisteren. Ik had niet meer dat eeuwige hongergevoel dat een mens kan ervaren, maar ik stopte precies op het juiste moment; Precies wanneer ik genoeg voedingsstoffen binnen had gekregen. Ik miste de dik makende suikers niet eens meer, ze konden me gestolen worden. Ik merkte dat het me niet meer interesseerde. Vrienden zeiden al snel dat ik er beter uitzag, dat ik begon te stralen. Het belangrijkste effect voor mezelf was dat ik beter in mijn vel ging zitten. Dat merkte ik echt. Het koolhydraatarm dieet zorgde ervoor dat ik in twee maanden 10 kilo afviel, en dat klinkt extreem, maar dat is het niet. Het is gewoon wat er met je kan gebeuren als je goed voor jezelf zorgt. Ik zal nooit meer het vergif dat overal te halen is naar binnen schuiven, sinds ik het koolhydraatarm dieet heb ontdekt. Je wilt gewoon niet meer terug, zo simpel is het uiteindelijk. Ik wil mijn kinderen zien opgroeien, en mijn kleinkinderen, en mijn achter- achterkleinkinderen. Dat is het belangrijkste, een lang en gelukkig leven, in volle gezondheid. Het is een keuze en deze manier van leven is nog makkelijk vol te houden ook, en lekker!

  http://www.orthokliniek.com/page/koolhydraatarm-dieet

  Categories: Eten en drinken

  Tags: ,

  Comments are currently closed.