• Kleur geven in uw bebouwde omgeving met groenvoorziening op uw dak

  De afwerkingen tot vegetatie op uw groendak Eindhoven is mogelijk op de daken van uw schuur, garage en woning. De aanleg kunt u geheel uit handen laten nemen door een dak gerelateerd specialist. Omdat de aanleg vrij makkelijk is kunt u dit ook geheel zelf doen. En met de keuze uit diverse beplantingen kunt u het geheel zelf samenstellen en onderhouden. Hierbij gelden wel regels omtrent werkzaamheden op zeker hoogtes. Neem contact op met een specialist op het gebied van daken om u te voorzien van advies op maat.

  Wat zijn de voordelen van een groendak?
  Groendaken absorberen regenwater door waterbuffering in de beplantingen, substraat en drainage. Hierdoor vertraagt het de afvoer naar het riool en zuivert het regenwater. Omdat de planten fijnstof filteren uit de lucht zet het CO2 om in zuurstof. Dit betekent dat u met een groendak bijdraagt aan luchtzuivering. Omdat de beplantingen zonlicht absorberen wordt zonlicht voor 50% geabsorbeerd en 30% gereflecteerd. Dit zorgt voor een aangenamer klimaat in uw woning waardoor de verwarming en airconditioning niet op volle toeren hoeven lopen. U bespaart hiermee drastisch veel energiekosten. En afhankelijk van de massa die u op uw dak heeft, vermindert het omgevingsgeluiden van zowel binnen als buitenaf. Verhoog de biodiversiteit met een groendak

  Een stappenplan voor het aanleggen van een groendak
  Laat u groendaken ontwerpen Eindhoven of gaat u zelf aan de slag? Deze stappen helpen u bij het aanleggen van uw groendak. Maak eerst uw dak vrij van materialen door er een keer met een bezem overheen te vegen. Rol vervolgens de drainagematten uit over het gehele dak. Hierbij moet het filtervlies een overlapping hebben met de naastgelegen drainagebanen. Breng vervolgens een substraat aan en hark dit gelijkmatig over het oppervlakte. Plaats nu de vegetatiematten er overheen met 2 personen. Leg het op de juiste plek en rol het voorzichtig uit. Bij de juiste aansluiting knipt u vervolgens de matten op maat. Overgebleven kale plekken kunt u opvullen met overgebleven substraat of sedummat. Uw groendak is nu gereed en zal de eerste weken regelmatig van water voorzien moeten worden in een droge periode. Zodoende kunnen de wortels goed hechten aan de nieuwe ondergrond.

  Een groendak laat u aanleggen door de vakspecialist!
  Vooral in stedelijke gebieden is genoeg ruimte voor groen. De vegetatie hoeft niet altijd verbonden te zijn met de grond. De ideale oplossing is daarom om een groendak te plaatsen of laten plaatsen. Het geeft kleur in een bebouwde omgeving en biedt geluidsisolatie, luchtzuivering en biodiversiteit. Wilt u meer weten over de diverse mogelijkheden tot een groendak? Vraag de dak gerelateerde vakspecialist of u in aanmerking komt tot een groendak.

  Categories: Woning en Tuin

  Tags: ,

  Comments are currently closed.