2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Kies voor een unieke kerstsfeer met een houten kerstboom

Ben je op zoek naar een alternatieve kerstboom of een uniek kerstaccessoire om je huis mee te decoreren? Denk dan eens aan een houten kerstboom. Deze zorgt voor een leuke afwisseling van je kerstdecoratie en is bovendien gemakkelijk op te zetten op een plek waar jij maar wil. Op Houtenkerstboom.com kan je verschillende houten kerstbomen in vele soorten uitvoeringen vinden.

Soorten houten kerstbomen

Iedereen heeft verschillende voorkeuren betreffende de kerstdecoratie. Bij houtenkerstboom.com hebben wij onder andere de Spira en Yelka kerstbomen in ons assortiment. De Spira is een spiraalvormige kerstboom die een unieke uitstraling biedt en uitgebreide mogelijkheden biedt voor decoratie door de vele beschikbare ruimte tussen de spiralen. De Yelka kerstboom is 3D vormig en is een perfect alternatief vanwege dezelfde vorm en de houten balkjes die als takken fungeren. De Yelka boom kan je op dezelfde manier decoreren als een dennenboom, maar dan zonder prikkende naalden. Houten kerstbomen van Spira en Yelka koop je bij houtenkerstboom.com om jouw huis deze kerst van een magische sfeer te voorzien.

Waarom een houten kerstboom?

Er zijn vele redenen te bedenken waarom er voor een houten kerstboom gekozen wordt.
Ten eerste is een houten kerstboom milieuvriendelijk, omdat deze elk jaar opnieuw gebruikt kan worden. Een houten kerstboom wordt gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor deze vele jaren mee kan gaan en dus minder productie nodig is.
Daarnaast wordt een houten kerstboom steeds vaker als alternatief voor een dennenboom gebruikt, waardoor er minder kerstbomen gekapt hoeven te worden. Bovendien zorgt het ophalen, gebruik en wegdoen van een dennenboom voor meer belasting van het klimaat dan bij een houten kerstboom het geval is.

Voor mensen met een allergie is een dennenboom in huis geen optie, omdat ze huid- of luchtwegklachten ontwikkelen. Deze mensen kiezen vaak voor een houten kerstboom als alternatief, omdat deze geen stoffen bevatten die allergieën kunnen veroorzaken.
Het gebruiksgemak is eveneens een goede reden om een houten kerstboom aan te schaffen. Het gemakkelijk opzetten en opbergen bespaart veel tijd, veroorzaakt weinig rommel en vraagt geen onderhoud, wat bij een dennenboom wel het geval is. Dennennaalden hoeven niet opgeveegd te worden en een houten kerstboom heeft ook geen water nodig. Bovendien is een houten kerstboom ook geschikt voor kinderen, omdat zij zich niet kunnen prikken aan de dennennaalden en een houten kerstboom niet snel beschadigd raakt bij het versieren.

Hoe versier je een houten kerstboom?

Er zijn vele manieren om je houten kerstboom te decoreren. Of je nu een uitbundige versiering of juist een eenvoudige decoratie wil, alles is mogelijk. Lampjes kunnen op vele manieren om de kerstboom worden gewikkeld, terwijl je mini kerstballen of andere kleine decoraties aan de houten balkjes kan bevestigen. Rondom de houten kerstboom kan je een stalletje plaatsen met decoratiesneeuw en figuurtjes om de sfeer helemaal af te maken. Doordat hout bij vrijwel elk interieur past, zal de kerstboom een huiselijke sfeer uitstralen en op elke plek in huis goed passen. Ten slotte past een houten kerstboom ook uitstekend in een kerstdorpje. Tussen de kersthuisjes en kunstsneeuw zal je houten kerstboom een waardige plaats innemen. Bovendien kan je op de houten balkjes van de kerstboom kleine accessoires plaatsen die goed bij het kerstdorpje passen, waardoor de kerstsfeer nog uitbundiger wordt.

Houten kerstboom ideaal voor vervoer en kleine ruimtes

Wanneer je weinig woonruimte hebt, maar het tijdens de kerstperiode toch gezellig wil maken, dan is een houten kerstboom een prima optie. Doordat een houten kerstboom merkbaar minder groot is dan een dennenboom, is deze zelfs voor de kleinste woonruimtes geschikt. Daarnaast is een houten kerstboom ook gemakkelijk te vervoeren. Ook gesleep met dennenbomen of autoritjes naar een kerstbomenhandelaar zijn verleden tijd wanneer je voor een houten kerstboom kiest. Een houten kerstboom kan gemakkelijk meegenomen worden en ook in slaapkamers, werkruimtes of zelfs in de badkamer worden geplaatst. Ga je tijdens de kerstperiode op vakantie? Een houten kerstboom kan je gemakkelijk met je meenemen in een handige opbergdoos waardoor je deze ook in je vakantiehuisje of hotelkamer weer kan optuigen. Zo heb je altijd je persoonlijke kerstsfeer bij je.

Gemakkelijke afwisseling met decoratie

Wanneer je wekenlang dezelfde inrichting van je kerstboom hanteert, kan dat op den duur gaan vervelen. Met een dennenboom kan het best lastig zijn om de indeling van je decoratie te veranderen, waardoor deze vrijwel altijd hetzelfde blijft, gedurende de tijd dat de boom staat. Bij een houten kerstboom kan je de indeling veranderen zo vaak als je zelf wil. Wanneer je bijvoorbeeld extra lampjes wil toevoegen, of de lampjes juist wil verwijderen voor een meer natuurlijke boom, dan is dit in een handomdraai gebeurd. Ook kan je een houten kerstboom opdelen in verschillende soorten kleurgedeeltes, waardoor je iedere dag een andere kleur kan uitkiezen door de kerstboom te draaien. Of vermeng de kleuren met elkaar voor een speelse sfeer. Kleuren als groen, rood, zilver en goud doen het altijd goed in de decembermaand.

Bestellen en betalen

Ben je enthousiast geraakt en wil je ook graag een houten kerstboom aanschaffen? Bij houtenkerstboom.com ben je verzekerd van twee jaar garantie op je product. Wanneer je product tijdens deze periode onverhoopt defect raakt, zal deze gratis vervangen of hersteld worden. Daarnaast heb je recht op 30 dagen bedenktijd, dus wanneer je toch van gedachten verandert, kan je het betreffende product retourneren en krijg je het aankoopbedrag op je rekening teruggestort. Bij houtenkerstbomen.com ben je dus aan het goede adres wanneer je van plan bent een houten kerstboom te willen kopen.

Kijk voor meer inspiratie op Pinterest.

Gerelateerde artikelen

Fefco 0215 gebruiken voor uw webshop

Voor elke situatie Bedrijfsdeuren van den Berg

Storingen en kortsluiting verhelpen in Apeldoorn