• Je (thuis)werkplek gezellig inrichten: zo doe je dat

  2binsite

  Je besteedt een groot deel van je leven op het werk. Je wil jouw werkplek dan natuurlijk wel  zo aantrekkelijk mogelijk inrichten. Zeker wanneer je nu, tijdens de Corona pandemie, veel thuis werkt, is het fijn om een eigen plek te hebben. Hier kun jij je even in alle rust terugtrekken om ongestoord te kunnen werken. Daarom hebben we een aantal tips voor je verzameld om je (thuis)werkplek zo gezellig mogelijk in te richten.

  Voeg planten toe

  Planten zijn met stip een van de belangrijkste dingen die je toe kunt toevoegen aan jouw werkplek. Zo’n groene gezelligerd is namelijk voor meerdere dingen goed. Het maakt jouw kantoor meteen een stuk knusser en levendiger en het produceert verse zuurstof. Dat laatste is vooral fijn als de ventilatie in jouw kantoor nog wel wat te wensen over laat. Je vindt mooie planten, potten en vazen bij de Warentuin.

  Zet een fotolijstje of inspirerende quotes neer

  Niemand wil in een gebouw werken waar de sfeer ver te zoeken is. Maak je werkplek daarom persoonlijk door fotolijstjes toe te voegen met foto’s van familieleden of vrienden. Zo wordt je er iedere dag in positieve zin aan herinnerd waarvoor je het allemaal doet. Ben jij niet zo van de foto’s? Dan kun je ook een inspirerende quote in een lijstje doen.

  Onderhoud jouw bureau

  Ja, dat geldt ook voor dat gezellige plantje wat op jouw bureau staat. Stof je bureau regelmatig af en haal er regelmatig een vochtige doek overheen. Dat is hygiënischer en door regelmatig op te ruimen werk je ook efficiënter. Geef je planten regelmatig water en gooi documenten weg die je niet meer nodig hebt. Van creatieve mensen wordt overigens gezegd dat een rommelig bureau hen juist aanzet tot productiviteit. Dus als je zelf creatief bent kan dat verklaren waarom jouw bureau soms net uitziet alsof er een bom op ontploft is.

  Schaf een paar leuke bureau accessoires aan

  Denk aan een verjaardagskalender, een organizer, pennenbakje etc. Als het bij jouw stijl past en het jou helpt om overzicht te bewaren, is dit zeker een goede investering voor jouw bureau. Hiermee maak je van jouw werkplek in een mum van tijd een fijne plek om te werken. Wedden dat je hierna meer werk verzet krijgt?

   

   

  Categories: Woning en Tuin

  Comments are currently closed.