• Infographic laten maken

  Een infographic laten maken wordt steeds frequenter gebruikt in de communicatie van bedrijven, stichtingen en overheden. Door middel van een infographic wordt informatie op een efficiënte wijze overgedragen op het publiek. Er zitten nog meer voordelen aan een infographic.

  De voordelen van een infographic

  Info blijft hangen

  Een van de grootste voordelen is dat een infographic duidelijker overkomt op het publiek en beter blijft hangen. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat we voor 80% onthouden wat we gezien hebben. Daar tegenover staat dat we maar 20% onthouden van de dingen die we gelezen hebben.

  En nu de vraag: Waarom zou ik een dure infographic laten maken? Ten eerste, infographics kunnen al tegen een zeer scherp tarief opgesteld worden. Daarnaast zitten er vele voordelen aan het opmaken van een infographic.

  Compact en volledig

  Een infographic is zeer compact maar er kan wel veel informatie toegevoegd worden. De zender wordt in principe gedwongen om de informatie helder en kort te formuleren. Vandaar is het misschien om veel tekst en cijfers te verwerken in een infographic. Door bv. grafieken te gebruiken wordt info op een schematische en compacte manier weergegeven.

   

  Creativiteit

  Een infographic kun je vormen naar de huisstijl van je bedrijf. Zo is het eventueel om je bedrijfskleuren door te voeren in de infographic en om wellicht het logo toe te voegen. Wanneer de infographic op Social Media veel gedeeld wordt, ziet men direct bij welk onderneming de infographic vandaag komt. En dat zorgt weer voor extra naamsbekendheid.

  Ook kun je veel creativiteit kwijt in een infographic. Geen lange, saaie teksten maar een kleurrijk, visueel geheel. Flitsende beeldende kenmerken die direct opvallen en duidelijk zijn.

  Begrijpelijk

  De infographic blijft niet alleen volmaakt in ons geheugen hangen, de afbeelding wordt ook zeer snel begrepen. Een infographic wordt door het visuele aspect veel sneller begrepen dan een alinea aan tekst. Ook wordt de info door verschillende niveaus en leeftijden in één keer begrepen, vanwege de duidelijk, het heldere karakter en de herkenbare beelden.

  Attentiewaarde

  (Bron: “Eyetracking the News” (2007)

  De spanningsboog van je publiek is vandaag de dag vastgesteld op 8 seconden. dat is een vrij korte spanningsboog, vooral wanneer je wat info wilt uiteenzetten. Het publiek voelt zich  sneller aangetrokken tot de infographic dan tot gebruikelijke tekst. De attentiewaarde van een infographic is vele malen hoger dan van een gemiddelde tekst. Het publiek is veel sneller geneigd de tekst te lezen in de infographic, zeker 87% van de mensen doet dit. Terwijl men bij een normale tekst in 41% maar de complete tekst leest.

  Wat is een infographic?

  Een infographic is een zeer passend en handig marketingmiddel. Met één afbeelding kun je veel uiteenzetten en ook veel info beeldend maken. Daarnaast heeft het lezende publiek de mogelijkheid om de infographic te delen op Social Media. Hierdoor wordt het publiek nog groter. Kijk maar eens op Pinterest of Instagram, op deze kanalen zie je zeer veel infographics voorbij komen.

  Een infographic is een informatieve illustratie waarin tekst en beeld samengesteld worden. Info wordt hierdoor op een visuele manier weergegeven. Een infographic wordt meestal opgemaakt door een grafisch vormgever. Er zijn ook diverse kosteloze programma’s om een beperkte infographic zelf te maken.

  Categories: Aanbiedingen

  Comments are currently closed.