• Inbouwspots voor de badkamer

  Bent u op zoek naar veelzijdige verlichting? Dan zit u met inbouwspots altijd goed. Inbouwspots kunnen overal in huis worden toegepast. De woonkamer, de slaapkamer en ook inbouwspots voor de badkamer. De badkamer leent zich overigens zeer goed voor inbouwspots. U heeft op diverse plekken in de badkamer behoefte aan een bepaald soort licht, zoals functionele verlichting of sfeerverlichting. Badkamer inbouwspots kunnen hierbij hun dienst bewijzen.

  De plek voor spotjes voor de badkamer

  Wanneer u kiest voor inbouwspots voor de badkamer, dan moet u rekening houden met waar u de spots gaat plaatsen. In de regel hebben de meeste huishoudens één lamp in de badkamer voor algemene verlichting. Hiermee verkrijgt u wel direct veel licht, maar dit kan ook hinderlijk zijn. Wanneer u voor een badkamermeubels staat om u op te maken of te scheren, zult u altijd last hebben van schaduw. Dit kan ook het geval zijn, wanneer de douchecabine in een hoek is weggewerkt. Juist voor deze specifieke plekken zijn inbouwspots in de badkamer een prima alternatief. U kunt bij een badkamermeubel en zelfs in het badkamermeubel, badkamer inbouwspots plaatsen, voor direct licht. Ook boven een douche of een bad kunt u inbouwspots voor de badkamer plaatsen. Met gebruik van een dimmer, kunt u zelf bepalen of u op deze plekken functionele verlichting of sfeerverlichting wilt hebben.

  Waar rekening mee houden met inbouwspots voor de badkamer?

  U kunt niet zomaar alle spotjes voor de badkamer gebruiken. U moet ermee rekening houden, dat de badkamer een vochtige ruimte is. Daarvoor is het noodzakelijk dat inbouwspots voor de badkamer in een bepaalde mate waterdicht zijn, om ongelukken te voorkomen. Bij aanschaf van inbouwspots voor de badkamer, moet u rekening houden met de IP-waarde. Deze waarde bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft de bescherming tegen stof en vuil aan en het tweede cijfer de bescherming tegen vocht. Hoe hoger het cijfer, des te beter zijn de inbouwspots beschermd tegen vocht. U bent het beste af met een IP44 spot die als spatwaterdicht gezien wordt en een IP65 spot die tegen waterstralen beschermd is. Wilt u spots direct boven de douche plaatsen, kies dan voor inbouwspots voor de badkamer in IP65. Dit zijn overigens ook ideale inbouwspots voor buiten.

  LED badkamerverlichting

  Uiteraard kunt u tegenwoordig niet meer om LED verlichting heen. LED lampen branden vele malen efficiënter dan de klassieke halogeenlampen in inbouwspots. Bovendien gaat een badkamer LED spot ook veel langer mee, zodat u zelden een lampje hoeft te verwisselen. Brengt u niet alleen in de badkamer LED spots aan, maar ook in de rest van de woning, of u vervangt alle lampen voor LED lampen in huis, dan bespaart u op jaarbasis veel energie. Dit is goed voor zowel het milieu als uw portemonnee.

  Ledspot-planet is specialist in inbouwspotjes. Bekijk ook de andere inbouwspots.

  https://www.ledspot-planet.com/inbouwspots/inbouwspots-badkamer/

  Categories: Woning en Tuin

  Comments are currently closed.