• In welke regio kan je zoal een ballonvaart uitoefenen

  In België hebben we tal van mooie regio’s waar we kunnen ballonvaren. Iedere provincie heeft zijn charmes, in deze blog gaan we even dieper in op alle verschillende regio’s waar C-Air de ballonvaart organiseert.

  Om te beginnen mogen we niet overal ballonvaren, er zijn nu eenmaal een aantal gebieden waar luchtballonnen verboden zijn. Bijvoorbeeld:

  • Brussel (het volledige gebied ronde de luchthaven van Zaventem)
  • Militair domein van Kleine Brogel
  • Charleroi (hier kan je tevens een denkbeeldige cirkel trekken rond de luchthaven)
  • Oostende (luchthaven)
  • Koninklijk paleis

  Naast deze verboden gebieden zijn er uiteraard wel andere prachtige gebieden. Laat ons in deze Blog iets meer vertellen  over West-Vlaanderen en Antwerpen.

  Ballonvaart West-Vlaanderen

  Als je ballonvaart West Vlaanderen uitspreekt denk ik direct aan het uitzicht op de prachtige zee. Naast de Zee hebben we ook de historische stad Brugge, wat heel populair is bij toeristen, maar tevens ook bij ballonvaarders. Als we ballonvaarten inplannen in West-Vlaanderen kijken wij altijd naar de richting van de wind. Dit is een heel belangrijke factor waar we rekening mee moeten houden. In West-Vlaanderen hebben we volgende opstijglocaties: Brugge, Ieper, Knokke, Koksijde, Damme, Roeselare, Tielt en Kortrijk. Het hoogste punt van West-Vlaanderen is de Kemelberg. De belangrijkste waterlopen uit deze regio is de Ijzer, Leie en Mandel.

  Ballonvaart Antwerpen

  Naast onze kust provincie hebben we uiteraard ook ballonvaart in Antwerpen in de volksmond het stad genoemd.

  Antwerpen staat naast zijn cultuur ook bekend voor zijn mooie gebouwen, haven, bossen, de Schelde en zijn prachtige natuur en uiteraard ook voor onze specialiteit de ballonvaart. Ballonvaren brengt je volledig tot rust, wij bepalen hier onze opstijglocatie om ervoor te zorgen dat we altijd boven het stad varen en tevens een prachtig uitzicht hebben op bovenstaande bezienswaardigheden.

  In Antwerpen hebben we volgende opstijglocaties: Brasschaat, Wilrijk, Berchem, Linkeroever, Hoevenen, Mortsel, Deurne, Schilde… De dag van de ballonvlucht mag je van ons een telefoontje verwachten, waar we je de locatie meedelen alsook wat extra informatie geven aangaande de vlucht.

  Heb je verder nog vragen of wil je graag ook eens ballonvaren neem even contact met ons op of bekijk onze prijzen.

  https://www.ballonvaart-antwerpen.be

  Categories: Hobby en vrije tijd

  Tags: , , ,

  Comments are currently closed.