• Holpijp: het gereedschap voor de kleermaker!

  Een holpijp is een onmisbaar stuk gereedschap voor wie actief is als kleermaker, fourniture of textielbewerker. Dit handgereedschap wordt gebruikt om op een soepele manier gaten uit te stansen in lederen materialen, zeilen en rubberen voorwerpen. Maar de pijp kan ook gebruikt worden om zachtere materialen als karton of achte kledingstoffen van kleine of grotere gaten te voorzien. Het gat dat gemaakt wordt kan rond of ovaal zijn en wordt vaak voorzien van een zeilring, nestelring of vergelijkbaar type ring. Deze ringen voorkomen dat het gat gaat scheuren als er bijvoorbeeld een touw, veter of iets dergelijks in aangebracht wordt.

   

  Hoe moet dit gereedschap gebruikt worden?

  Een holpijp is aan de onderkant voorzien van een rond of ovalen rand, die erg scherp is. Het handvat of de schacht van kwalitatief goede holpijpen is van robuust metaal. Vervolgens wordt de scherpe rand op het materiaal gezet. Met een hamer kan hierna een gat in het leer, textiel, rubber of karton worden geslagen. Wanneer de gaten die men wil slaan erg klein zijn, wordt meestal in plaats van een dit gereedschap een zogenoemde revolverponstang gebruikt.

   

  Waarom holpijpen van goede kwaliteit belangrijk zijn

  Wanneer je als professioneel werkzaam bent met textiel, kleding of het maken van leren materialen, moet je over passend gereedschap beschikken. Kwalitatief goed gereedschap betekent dat er snel, efficiënt en veilig gewerkt kan worden. En dat is voor elke professional natuurlijk topprioriteit. Een voordeel van kwaliteitsmateriaal is natuurlijk ook dat de pijp lang meegaat en tegen een stootje kan. Als er iets is wat zinloos is als textielbewerker, is het dan ook om handgereedschappen van slechte kwaliteit te kopen die snel defect raken en daardoor vervangen moeten worden. Ga daarom voor het beste van het beste als je als expert (of als amateur of hobbyist) handgereedschappen zoekt voor textielbewerking of het stansen van leren materialen. Bekijk nu ons ruime assortiment betrouwbare holpijpen in allerlei soorten en maten en bestel jouw exemplaar (of meerdere exemplaren) eenvoudig en voordelig online bij dé nationale expert op dit gebied!

  Categories: Hobby en vrije tijd

  Comments are currently closed.