• Hoe voorkom je stormschade aan je dak?

  2binsite

  Schade aan je dak is iets dat we het liefst allemaal willen voorkomen. Maar hoe doe je dit als er bijvoorbeeld een heftige storm of regenbui op komst is? Hieronder worden een aantal tips geven over hoe je de schade aan jouw dak beperkt kunt houden tijdens een storm en wat je kunt doen als je dak toch beschadigd is geraakt.

   

  Een goede onderhoud

  Een eerste, erg simpele stap, is het goed onderhouden van het dak. Zorg dat je af en toe het dak opgaat om te kijken of er bijvoorbeeld dakpannen los liggen. Als dit het geval is kun je de dakpannen recht leggen en voorkom je dat ze van het dak afvallen tijdens een hevige storm.

   

  Extra dakpannen

  Zorg dat je altijd beschikt over een paar goede extra dakpannen. Mocht er een dakpan van je dak afwaaien tijdens een storm dan zou je deze eventueel gelijk kunnen vervangen om de schade te beperken. Extra dak dekking nodig? Bij dakdekker Haarlem kun je altijd terecht.

   

  Controleer je zonnepanelen

  Zitten er zonnepanelen op je dak? Goed bezig! Let er alleen wel op dat ze goed vast zitten! Ze kunnen tijdens er tijdens een storm namelijk wel eens af vallen en op deze manier voor erg veel schade aan je dak zorgen.

   

  Check ook je tuin!

  Als er een storm aan komt, is het ook erg belangrijk om van te voren even je tuin extra goed te checken. Staat er bijvoorbeeld een erg scheve boom in je tuin? Probeer hier nog wat aan te doen voor de storm begint! Zorg er ook voor dat losse takken niet op je dak kunnen vallen. Haal bijvoorbeeld dode takken uit je boom. De losse takken kunnen namelijk voor erg veel schade zorgen en dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Losse objecten zoal die in je tuin staan kunnen ook het best worden verplaats naar binnen of extra goed vast worden gezet.

   

  De dakgoten schoonmaken

  Als laatste is het erg belangrijk om er voor te zorgen dat je dakgoten goed schoon zijn tijdens een storm. Maak ze dus voor de storm even schoon door al het vuil te verwijderen. Dit vuil kan er namelijk voor zorgen dat je dakgoten verstopt raken. Bij een flinke regenbui, die een storm bijna altijd met zich mee brengt, kunnen de dakgoten overlopen en zal het water over je muren heen stromen. Dit kan zorgen via lekkage bij je muur een daar zitten we natuurlijk allemaal niet op te wachten.

   

  Toch schade? Lekkage Haarlem lost het op!

  Hopelijk heb je iets aan deze tips en gebruik je ze als er een heftige storm aan komt. Hebben de tips niet geholpen en heb je toch schade aan het dak opgelopen, zoals bijvoorbeeld een dak lekkage? Voor het oplossen van een dak lekkage is lekkage Haarlem 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar om je er mee te helpen. Voor andere problemen aan je dak kan dakdekker Haarlem je ook altijd helpen met het repareren!

  https://dakdekker-haarlem.nu/

  Categories: Huishoudelijk

  Tags: ,

  Comments are currently closed.