• Hoe voorkom je pijn tussen de schouderbladen?

  2binsite

  Talrijke patiënten, wanneer daarom wordt gevraagd, janken van pijn in de bovenrug of kwelling tussen de schouderbeenderen. U mag het nooit negeren en voelen dat het “helemaal alleen zal verdwijnen”. Er zijn een paar redenen voor kwelling in het gebied tussen de schouderbeenderen. De meest algemeen erkende redenen voor kwelling daar zijn spierproblemen en gewrichtsproblemen als gevolg van een ongeluk of een verkeerde houding. Dit zorgt voor pijn tussen de schoupijnderbladen. Geruime tijd voor een pc zitten kan hier specifiek voor kwelling zorgen. Enorme spieren van de schoudersteun verbinden zich met de scapula en de achterkant van de rib beperkt zich.

   

  Last van je spieren

  Deze spieren zullen in het algemeen de oorzaak zijn van verergering en spiervastheid en kwelling. De kwelling ontstaat meestal door misbruik, bijvoorbeeld met vervelende ontwikkelingen of een gebrek aan solidariteit. Spierspanningen, sportwonden, auto-ongelukken en het vaak spelen van soortgelijke ontwikkelingen zouden allemaal pijn kunnen veroorzaken door spierstoornissen. Over het algemeen wordt het mopperen in dit gebied veroorzaakt door een of andere vorm van overbelasting, bijvoorbeeld wegslijpen of thuis. De overbelasting kan leiden tot vermeende spierbanden, vastzittende spieren of gewrichten die minder gemakkelijk bewegen. pijn tussen de schouderbladen is dan ook heel naar.

  Uitzonderlijke gevallen

   

  In uitzonderlijk zeldzame gevallen kunnen hart- of longproblemen eveneens pijn in de bovenrug veroorzaken. Daarom begint de chiropractor consequent met een brede bijeenkomst en beoordeling om een ​​goed beeld te krijgen van de bezwaren. In het geval dat het gemopper niet terugkeert van het bovendeel zelf, zal de chiropractor u consequent naar de specialist verwijzen voor aanvullende beoordeling. Bovendien is dit gebied ook gevoelig voor stress en spanning, wat kan leiden tot pijn en grieven. Als de kans bestaat dat druk en belasting een belangrijke rol spelen in de protesten, kan samenwerking met de psychosomatisch fysiotherapeut worden gezocht.

  Oorzaken van pijn tussen de schouderbladen

   

  De psychosomatisch fysiotherapeut legt meer nadruk op de fundamentele oorzaak van de druk en belasting. Deze specialisatie is bovendien binnen het Fysiohuis aanwezig. Kwelling tussen de schouderbeenderen, die progressief verergert zonder opvallende reden, is regelmatig het gevolg van een vertraagde verkeerde houding (bijv. Lange autoritten, werk in de werkomgeving). Het resultaat is een blijvende verstopping in de wervelkolom. Het kan zelfs een ribbe losmaken, waardoor de kwelling uitzonderlijker wordt. Kwelling tussen de schouderbeenderen of middenrug kan eveneens worden samengevoegd door kwelling die langs de ribben naar de borst of de armen wordt overgedragen; de kwelling kan in sommige gevallen zelfs op een hartprobleem lijken.

  Categories: Gezondheid

  Comments are currently closed.