• Hoe kun je virtual reality inzetten?

  2binsite

  Virtual reality is gegaan van een verre toekomstdroom tot the next big thing. Bij het horen van de term VR denken heel wat mensen nog altijd aan de beginselen in de gaming-wereld. De toepassingen gaan vandaag de dag echter een stuk verder dan uitsluitend het gamen. De immersieve ervaring die virtual reality geeft biedt immers ook heel wat kansen voor bedrijven. Wil je met jouw bedrijf de toekomst in, maar heb je eigenlijk geen idee wat VR van bijvoorbeeld het Virtual Reality bedrijf StickyLock voor jou kan doen? Dan zetten we hier een paar leuke opties op een rijtje.

  VR als trainingsinstrument

  Een basiselement van een succesvol bedrijf is het vakkundig opleiden van het personeel. Jammer genoeg is het niet altijd mogelijk om op bepaalde situaties te trainen voor ze zich voordoen. Het is hier waar VR een oplossing kan bieden. Bovendien is het ook zo dat bepaalde opleidingsonderdelen (denk maar aan een brandoefening) heel wat tijd kosten. Dankzij VR kan je deze tijd al snel decimeren. Bovendien is jouw personeel vast niet gewoon om met VR om te gaan wat de motivatie ook ten goede komt!

  Een virtuele omgeving

  In sommige beroepen en sectoren is het wel zo handig dat je een woning of kamer virtueel na kunt bootsen. Zo zie je het resultaat van een ingreep zonder fysiek aanwezig te hoeven zijn of zonder de werken al uit te moeten laten voeren. Bovendien kan je dankzij virtual reality ook een rondleiding op afstand geven doorheen jouw bedrijf. Dat biedt opties!

  Lekker vergaderen

  Het is al lang een publiek geheim dat de meeste werknemers nou niet bepaald fan zijn van het idee van weer een vergadering. Net daarom kan virtual reality ontzettend leuk zijn om een twist te geven aan het aloude vergaderen. Maak van jouw vergadering een onvergetelijk evenement door VR in te schakelen. Zo luisteren jouw collega’s niet enkel naar jouw verhaal, maar beleven ze het ook.

   

  Virtual reality van bijvoorbeeld het Virtual Reality bedrijf StickyLock heeft dus heel wat toepassingen die het leven gemakkelijker of boeiender maken voor bedrijven. Zo kan er ook aan onderzoek gedaan worden dankzij VR of is het een leuk idee om jouw stand op een beurs of evenement in het oog te laten springen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij Stickylock.

   

  Categories: Electronica en Computers

  Comments are currently closed.