• Hoe bouw ik aan een passief inkomen?

  2binsite

  Een passief inkomen, dat klinkt altijd magisch. Geld verdienen zonder er iets voor te doen denken de mensen vaak, maar dat is niet helemaal correct. Je krijgt een passief inkomen niet zomaar, maar mogelijk is het wel.

   

  Hoe zit het met een passief inkomen?

   

  Een passief inkomen, ten minste in mijn beleving, is een inkomen waarvoor je niet direct je uren voor geld omruilt. Bijvoorbeeld wanneer je een investering doet dat je dividend uitbetaald. Je investeert je verdiende geld in een aandeel of een fonds van bijvoorbeeld FitVermogen en om de zoveel tijd betaald je investering je wat geld uit.

   

  Helemaal nu met lage rentes op onze bankrekeningen is het helemaal niet meer interessant om traditioneel te sparen. Je geld is onderhevig aan inflatie en dit betekent dat je koopkracht altijd met een paar procent per jaar omlaag gaat gemiddeld. Het is dus zonde om je zuurverdiende centen op de bankrekening te laten staan, het wordt langzaam minder waard.

   

  Een manier om je geld te beleggen is door dit te stoppen in een dividendfonds zoals verder uitgelegd op Hoebeginik.nl. Deze investering is risicovoller, laten we dat voorop stellen. Het geeft je echter ook de kans om de inflatie voor te blijven en om zelfs een passief inkomen op te bouwen.

   

  Door te investeren in een beleggingsfonds koop je bijvoorbeeld aandelen in een dividendfonds. Ieder jaar of kwartaal, afhankelijk van het fonds, krijg je je dividend letterlijk uitbetaald. FitVermogen koopt hier automatisch nieuwe aandelen voor in dit fonds. Concreet betekent dit dat je uitkering iedere betalingsperiode een beetje hoger is omdat je constant automatisch nieuwe aandelen koopt met je rendement.

   

  Een zekerheid is het natuurlijk niet, maar door een gedeelte van je inkomen op een dergelijke manier te ‘sparen’ bouw je gedurende de jaren een leuk potje op. Het kan nooit kwaad om na te denken over alternatieven voor je spaarrekening met 0% rente natuurlijk.

   

  Categories: Financieel

  Comments are currently closed.