• Groen rond een tiny house

  Een enorm voordeel van de tiny houses is dat ze comfortabel op kleine bouwgronden geplaatst kunnen worden. Meestal is er nog wat ruimte over om een kleine tuin aan te leggen. Maar hoe plan je een minituin correct?

      

  Het identificeren van behoeften: Wat voor soort tuin moet het zijn?

  In het algemeen is het belangrijkste gebruik van de tiny house tuin bepalend voor de indeling, beplanting en inrichting van de tuin. Grofweg kunnen de tuinen worden onderverdeeld in drie types:

  • gezinsvriendelijke (of speel)tuinen
  • siertuin
  • groentetuin

  Indien er voldoende ruimte beschikbaar is, kunnen de afzonderlijke tuintypes ook met elkaar gecombineerd worden. In het volgende zullen we ons concentreren op het ontwerpen van een zeer kleine tuin voor een speciaal soort gebruik.

   

  Een gezinsvriendelijke tiny house tuin correct uitrusten

  De gezinsvriendelijke tiny house tuin is bijzonder gebruikelijk in woonwijken. Hier kunt u in het weekend heerlijk ontspannen en barbecuen met familie en vrienden. Voor de kleintjes is er een speelhoek of misschien zelfs een tiny house boomhut.

  Het centrale punt moet een zitplek zijn. Leveranciers zoals Livingo hebben al vroeg de trend van tiny houses ondekt en bieden een verscheidenheid aan compacte terrasmeubelen aan. Deze overtuigen met verschillende eigenschappen en uitrustingskenmerken:

  • Stapelbaar
  • Rollen voor het eenvoudig plaatsen van de rollen
  • vouwmeubilair
  • Eenvoudige klapstoelen kunnen ruimtebesparend worden opgeborgen met behulp van robuuste muurhaken.
  • Tafels met geïntegreerde opbergruimte in de stand bieden ruimte voor speelgoed en tuintafelkleden.

   

  De tiny house tuin: een lust voor het oog in een kleine ruimte

  Een siertuin dient vooral esthetische doeleinden. Hier moet het uiterlijk juist zijn. Om naast een tiny house een zo mooi mogelijke omgeving te creëren, moet op verschillende niveaus worden gewerkt. Indien de kosten een rol spelen dan kun je hier een goed artikel vinden over tiny house kosten. Aan de achterzijde en op het hoogste niveau kunnen bijvoorbeeld hoge siergrassen worden gebruikt.

  Deze zijn niet alleen het hele jaar door een echte blikvanger – ze bieden ook natuurlijke privacy. Voor de siergrassen is een aarden terras met bloemen een goede keuze. Deze kan worden ontworpen in een smalle strook van ongeveer 30 centimeter.

  Meer inspiratie voor tuinen van tiny houses

  Een succesvolle mix van groenblijvende planten en zomer- en herfstbloeiende bloemen kan het hele jaar door een mooi verblijf bieden. De ingang van de tuin van het tiny house kan worden afgedekt met een hoogwaardig gazon.

  Omdat in een kleine tuin vaak maar een paar vierkante meter worden afgedekt, is het niet te duur om reeds gekweekte siergazons te kopen om uit te rollen. Dit gazon wordt aangelegd in afgewerkte stroken en transformeert een kaal stuk land in een groene oase in een oogwenk tot een groene oase.

   

  Zelfvoorzienend voor de deur: de moestuin

  Een bijzonder populair gebruik van de tuin in de tiny house sfeer is het planten van fruit, groenten en kruiden. De juiste combinatie van plantensoort en plantmethode is essentieel voor een optimaal resultaat.
   
  Bepaalde soorten groenten en fruit nemen veel ruimte in beslag. Deze omvatten courgettes, meloenen en kool. Er zijn echter ook relatief ruimtebesparende teeltmethoden voor ruimtevragende groenten. Als zelfvoorziening belangrijk is voor u, bijvoorbeeld, overweeg dan de bouw van een aardappeltoren.

  Deze teeltmethode, die op een relatief klein gebied wordt geteeld, levert een goede opbrengst op. Het planten van zuil- of leibomen is geschikt voor de aanvoer van fruit.
   
  Voor een tiny house tuin is het daarom aan te raden om soorten te gebruiken die ook op een klein beplantingsgebied goede resultaten opleveren. Bladgroenten, zoals spinazie, kunnen niet alleen op een klein oppervlak worden geteeld, maar zijn ook binnen enkele weken klaar om geoogst te worden. De hoge opbrengst maakt het een goede keuze voor de particuliere teelt. Tomaten en bonen zijn heerlijk om op plantenranken te groeien. Aangezien de groenten opgroeien, nemen ze weinig ruimte in beslag.
   
   
  Conclusie – de juiste tuin voor elke behoefte Een prachtige tuin kan met elke hoeveelheid ruimte worden gecreëerd. Met een beetje creativiteit en het intelligente gebruik van planten, beplantingszones en meubilair kan een droomtuin een

  Categories: Woning en Tuin

  Tags: , , ,

  Comments are currently closed.