2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Geen zin in de boekhouding

De boekhouding, veel mensen trekken er het liefste hun handen van af. Het inboeken van facturen en bonnetjes is ja ook niet iets wat iedereen elke dag graag doet. Dit betekent dat het vaak bij bedrijven blijft liggen. Sommige bedrijven kiezen er dan ook voor om deze boekhouding uit te besteden. Dit betekent dat iemand anders dus de boekhouding voor jouw bedrijf doet. Het voordeel hiervan is dat je zeker weet dat balans van de boekhouding klopt. Je hebt namelijk te maken met een professional die alleen maar bezig is met boekhoudingen de hele dag.

Zelf de boekhouding invullen

Het invullen van de boekhouding op een correcte manier is belangrijk. De balans van de boekhouding moet namelijk op hetzelfde getal uitkomen. Als dit niet zo is dan betekent dit dat er ergens een fout is gemaakt. Heel veel succes gewenst met het terug zoeken van die fout. Deze kan namelijk overal zitten. Wanneer het gaat om een hele flinke stapel facturen dan is het eigenlijk een speld zoeken in een hooiberg. Om dit alles te voorkomen is het als eerste handig om een boekhoudprogramma te gebruiken. Dit programma helpt je bij het invullen van de boekhouding. De kans wordt met dit programma al kleiner dat je iets fout doet.

De consequenties van een slechte boekhouding

De belastingdienst controleert de boekhoudingen van bedrijven steekproefsgewijs. Zo komt de belastingdienst erachter of de bedrijven wel genoeg belasting betalen en zich houden aan de regels omtrent belastingen. Als dit niet het geval is dan kan dit betekenen dat er een boete volgt. Als zelfs blijkt dat er sprake is van belastingontduiking dan is de kans groot dat er ook een rechtszaak volgt. De recht kan in deze rechtszaak ook individuen als schuldige aanwijzen. Deze individu kan dan in het minst gunstige geval ook een onvoorwaardelijke celstraf krijgen.

https://www.stip-t.nl/balans-boekhouden/

Gerelateerde artikelen

Computerbril

Zo onderhoud je vastgoed

Hypnotherapie door de specialist