2Binsite Artikel Website
Image default
Fotografie

Een bedrijfsfotograaf inhuren

Stel je wilt een bedrijfsfotograaf inhuren, hoe doe je dat? Soms heb je in de netwerk wel een bedrijfsfotograaf die je kan inzetten. Maar als je dat niet hebt moet je op zoek naar een fotograaf. Dat is best lastig. Want hoe vind je nou die fotograaf die past bij jou instellingen. Die ook past bij jouw visie. Je zoekt ook een fotograaf die jou begrijpt.
Je gaat op zoek in google. Misschien wil je wel een fotograaf die in de buurt is gevestigd, dat kan handig zijn. Zeker als de fotograaf reiskosten vraagt. Zoek je bijvoorbeeld naar bedrijfsfotografie Utrecht in google, kom je al diverse hits tegen. Kijk goed naar het portfolio op de website.

Want naar wat voor fotografie ben je op zoek? Wil je je bedrijfsinterieur laten fotograferen of ben je op zoek naar iemand die creatieve bedrijfsportretten maakt? Het kan uiteraard ook een combinatie zijn. Dus stel je bent een restaurant en je wilt interieurfotografie in combinatie met culinaire fotografie. En misschien daarbij ook nog wat creatieve portretten van de medewerkers. Meestal is dat wel mogelijk bij de zakelijke fotograaf. Je kan ook op zoek zijn naar een bedrijfsfotograaf die een seminar of congres moet vast leggen. Deze vorm van documantaire fotografie vraagt weer een heel andere aanpak.

Bij een congres of seminar worden vooral sfeerbeelden gemaakt en close up van sprekers. Vaak heb je hier te maken met lastig licht omstandigheden. Dus moet je wel een fotograaf hebben die goede professionele apparatuur heeft.

<a href="“>

Je zou dus moeten zoeken naar bijvoorbeeld interieurfotografie, bedrijfsfotograaf, culinair fotograaf of congresfotograaf. Bekijk in ieder geval heel goed de website van de fotograaf. Ziet de website er gelikt uit. Hoe zien de foto’s in het portfolio eruit. Hoe zijn de teksten op de website geschreven. Is er genoeg informatie te vinden over de werkwijze van de fotograaf. Is er bijvoorbeeld ook een stukje te vinden over de fotograaf zelf.

Spreekt de website je aan dan neem je uiteraard contact op met de desbetreffende fotograaf. Je maakt een afspraak of je bespreekt via de telefoon al de details. Je kan uiteraard ook een mail sturen. Het is maar net wat je fijner vindt.

Vergeet niet te vragen hoe snel de foto’s op geleverd kunnen worden. En of je de foto’s in hoge resolutie ontvangen en of ze rechten vrij zijn. Dit zijn allemaal belangrijke dingen om van te voren vast te leggen. Op die manier weet je zeker dat het goed komt.

 

 

 

https://zakelijkefotomissies.nl/#home

Gerelateerde artikelen

Pics or it didn’t happen

Marketing voor fotografie

Wat doet een goede portretfotograaf?

Wat is een GoPro?