2Binsite Artikel Website
Image default
Energie

Energie: belangrijke informatie

Steeds meer mensen zijn vandaag de dag bezig met het energievraagstuk. Zij zijn op verschillende manieren bezig om minder energie te verbruiken, en vooral niks te verspillen.

  • Sommigen laten de auto vaker staan en pakken in plaats daarvan de trein.
  • Anderen kiezen er voor om minder vlees te eten, ten einde minder energieverspilling te creëren.
  • Er zijn personen die hun eigen groenten gaan verbouwen, om zo minder voedselkilometers te hebben.

Kortom, een hoop mensen zijn inventief bezig om al met al minder energie te gebruiken tijdens hun dagelijkse bezigheden. En dit kan op vele manieren gedaan worden. Ikzelf vergelijk energie prijzen om zo te kijken welke aanbieder het goedkoopste is, dit leidt vaak tot overstappen energie aanbieder omdat dit een kostenbesparing op kan leveren.

Overstappen op duurzame energie

Omdat er meer en meer Nederlanders bezig zijn met het energievraagstuk, is ook duurzame energie sterk in opkomst. Veel mensen kiezen voor groene stroom. Grijze stroom laat men steeds vaker links liggen. Daarnaast worden ook zonnepanelen steeds populairder. Veel daken kleuren al blauw met de betreffende panelen, die energie uit de zon omzetten in elektriciteit. Dit kan door het eigen huishouden gebruikt worden, maar ook door andere huishoudens. Als men erg veel zon opvangt, dan is men ook in staat om zelfs energie terug te leveren aan het net. En dit levert uiteindelijk een flinke besparing op in de portemonnee. Kiezen voor een duurzame leefstijl is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook in financieel opzicht is het aantrekkelijk.

Eens in de acht jaar vliegen

Wie echt drastisch minder energie wil gaan verbruiken en de ecologische voetafdruk wil verkleinen, doet er goed aan om voorlopig niet meer te vliegen. In principe is het mogelijk om ongeveer eens in de acht jaar het vliegtuig te nemen. Dan hebben de bossen voldoende tijd om de vrijgekomen stoffen weer om te zetten in zuurstof. Helaas worden er toch nog wel veel vliegreizen gemaakt.

http://www.energievergelijking.nl/