2Binsite Artikel Website
Image default
Electronica en Computers

QR Code handig of toch niet?

De Inkjet printers van alphaJET onderscheiden zich met name op het feit dat deze makkelijk en probleemloos te bedienen zijn. Deze klein karakter printer is eenvoudig opgebouwd en dit zorgt ervoor dat er weinig storingen tijdens het printproces zich voor zullen doen. De inkt zal ook continue automatisch worden bijgevuld dus dit zorgt ervoor dat de kans tot stilstand komen tijdens het printen nihil wordt.

Omdat de alphaJET op de meest diverse printondergronden beschikbaar is draagt dit er mede aan bij dat er binnen veel verschillende industrieën gebruik wordt gemaakt van deze printer. Naast de uitstekende productspecificaties zit er ook nog een duurzame kant aan dit product. Het gebruik ligt namelijk onder de 2 milliliter per uur bij een temperatuur van 20 graden Celsius. 

Een QR code printer of een QR code is eigenlijk de opvolger of de vernieuwde variant van de welbekende barcode die iedereen wel kent en regelmatig tegenkomt in de supermarkt. De QR code is als het ware de 3D versie van de streepjes/bar code. Als je zo’n QR code bijvoorbeeld met je telefoon scant kan je door worden verbonden naar een bepaalde pagina waar informatie op staat. Dit maakt ‘augmented reality’ ook steeds beter mogelijk, iets waar men in de toekomst nog veel van zal gaan horen.

Het is nog maar de vraag of de QR-code blijft in de toekomst, in het begin heeft deze code een bijzonder positieve opmars gemaakt, maar nog steeds is de consument niet heel erg positief gestemd over dit concept. Veel consumenten vinden het leuk om een keer deze code te scannen maar uiteindelijk stopt het daarna weer, er is geen vervolg op het uitproberen van deze code.  In Europa maakt er gemiddeld nog maar 11 % gebruik van deze mogelijkheid, hieruit kan je concluderen dat het gebruik van de QR-code zeer laag is en mocht er in de toekomst niks veranderen aan dit systeem deze code snel weer vervangen zal worden door een nieuwe concept die wel goed aanslaat bij de consument.

http://www.kba-metronic.com/nl/