2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Een sneeuwketting

Als je besluit sneeuwkettingen aan te schaffen, dien je te letten op de ruimte tussen de wielkast en de band van je auto. Een sneeuwketting moet daarnaast natuurlijk ook om je autoband passen. Het kan zijn dat een bepaalde ketting wel om je band past, maar toch het spatbord of de wielkast raakt. Dit wil je natuurlijk niet. De pasvorm van de sneeuwkettingen kan daarnaast beïnvloed worden als je versleten banden hebt. Het is dus zeer belangrijk om passende sneeuwkettingen te hebben, die je auto niet beschadigen maar wel zorgen voor grip en extra veiligheid.

De afmetingen van je autobanden

Een complete nachtmerrie: je bent heerlijk op weg naar de Alpen, maar tot je grote schrik heb je sneeuwkettingen 18 inch aangeschaft en matchen ze totaal niet met jouw winterbanden! Dé meest gemaakte fout bij de aanschaf van sneeuwkettingen is toch wel dat men de maten van de winterbanden niet weet. Deze informatie is cruciaal, want alleen als je de maat van je autoband weet kun je de maat van je sneeuwkettingen bepalen. Een paar kettingen passen enkel bij een beperkt aantal banden. Controleer dus goed of de afmeting van je autobanden op de verpakking van de sneeuwkettingen staat óf in de omschrijving op internet.

Hoeveel sneeuwkettingen heb je nodig?

Je monteert sneeuwkettingen op aandrijfwielen. Sneeuwkettingen zijn per paar te koop. Dit betekent dat als je auto tweewielaandrijving heeft, je maar één paar kettingen nodig hebt. Sommige voertuigen hebben twee paar sneeuwkettingen nodig. Over het algemeen is het handig om ze bij je te hebben, maar ze zijn niet in alle landen verplicht. Het is aan te raden om ze wel mee te nemen, aangezien je geen boete wilt krijgen of een ongeluk wilt veroorzaken. Neem geen onnodig risico en zorg dat de sneeuwkettingen standaard in je auto liggen als je sneeuwpret in de bergen gaat hebben. Merken als Carpoint, Pewag en Maggi verkopen de meest uiteenlopende sneeuwkettingen. Of het nu gaat om sneeuwkettingen 18 inch of kleinere sneeuwkettingen; voor elke autoband bestaat er een goed paar sneeuwkettingen!

https://www.sneeuwkettingenkopen.nl/Sneeuwkettingen-18-inch

Gerelateerde artikelen

Wat is Trespa

Gebruik maken van een makelaar

Waarom de producten van VAB de kwaliteit van de zorg enorm verbeteren