2Binsite Artikel Website
Image default
Relatie

Een scheiding voorkomen? Zo doe je dat

Je hoort wel eens dat liefde een werkwoord is. Nou klinkt dat wel erg negatief, maar het komt zeker niet vanzelf aanwaaien. Een relatie moet onderhouden worden en in zekere zin moet daar dus voor gewerkt worden. Als je geen moeite doet, zul je merken dat de relatie vanzelf minder goed wordt. Het is niet voor niks dat tegenwoordig een op de drie huwelijken strandt in een scheiding. De mediator in Utrecht komt daardoor om in het werk. Hoe voorkom je nou dat jouw relatie ook eindigt in een scheiding?

 

Complimentjes geven

Het leven gaat snel en het gevaar is dat je al gauw wordt meegezogen in de sleur van de dag. Ook is er een risico dat je je partner voor lief gaat nemen. Het is vanzelfsprekend dat hij er is en de dingen die hij voor je doet zijn ook normaal geworden. Je relatie voor lief nemen is een van de gevaarlijkste dingen die je kan doen. Het is belangrijk om goed te beseffen wat je hebt en hoe fijn jullie het hebben samen. Blijf de ander daarom genoeg complimentjes geven. Het moet wel gemeend zijn, dus je hoeft niet de hele dag door te vertellen hoe leuk de ander eruit ziet. Maar iemand complimenteren met zijn kleding of vertellen dat zijn haar leuk zit, vindt iedereen leuk om te horen. Zo wil de ander ook moeite voor jou blijven doen, omdat hij zich gewaardeerd voelt.

Niet met ruzie gaan slapen

Ook in een gezonde relatie komt ruzie veelvuldig voor. Dat is helemaal niet gek, het houdt je relatie zelfs gezond. Wel is het belangrijk om niet dagenlang in ruzie te blijven hangen, maar praat het direct uit. Heel cliché, maar je weet niet of er een morgen is. Het leven kan plotseling voorbij zijn, en dan wil je niet met ruzie uit elkaar zijn gegaan. Nu is de kans dat dat gebeurt erg klein, maar alsnog is het verstandig om ruzie direct uit te praten. Zo weten jullie van elkaar wat je bezighoudt en weet je ook heel goed waar de grenzen liggen. Zo kunnen jullie beiden rustig gaan slapen.

 

Gerelateerde artikelen

Welke online datingsite kiezen?

Trouwlocaties

Dichtbij daten