2Binsite Artikel Website
Image default
Beauty en verzorging

Een schaamlipcorrectie: Voel je weer zelfverzekerd

Heb jij wel eens gekeken naar een schaamlipcorrectie? Deze correctie zal voornamelijk om cosmetische redenen uitgevoerd kunnen worden. Er hoeven namelijk niet altijd medische oorzaken aan vooraf gaan. In sommige gevallen kun je wel last hebben van jouw schaamlippen. Voor welke reden je de correctie ook uit gaat voeren, je moet altijd naar een goede specialist gaan. ABC Clinic is een van de klinieken waar je naar kunt gaan kijken voor de ingreep. Maar wat houdt deze correctie in en om welke redenen kun je hem uit gaan voeren? Lees snel verder en ontdek.

Een schaamlipcorrectie voor meer zelfvertrouwen

Een schaamlipcorrectie valt onder plastische chirurgie. Het is namelijk een ingreep die regelmatig uitgevoerd wordt als iemand onzeker is over de grootte van de schaamlippen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste, waardoor jouw zelfvertrouwen aanzienlijk gaat dalen. Je hebt immers een bepaald beeld over hoe jouw schaamlippen eruit moeten zien en dan kan het voor veel onzekerheid zorgen als dit niet het geval is. Ook te grote buitenste schaamlippen kunnen dit probleem op gaan leveren. In beide gevallen kan een ingreep een goede keuze zijn voor jouw zelfvertrouwen.

Ongemakken bij activiteiten voorkomen

Echter kan het ook zijn dat je de schaamlipcorrectie uit gaat voeren omdat je last hebt van ongemakken. Te grote schaamlippen kunnen namelijk ook gaan schuren bij het uitvoeren van verschillende activiteiten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fietsen of wandelen. Het schuren kan uiteindelijk voor pijnlijke situaties gaan zorgen. Door de correctie uit te voeren zullen deze ongemakken aanzienlijk verkleind worden of juist helemaal gaan verdwijnen. De correctie kan er dan voor gaan zorgen dat jij de activiteiten weer uit kunt gaan voeren en er daadwerkelijk van kunt genieten. Het zal dus alleen maar voordelen opleveren.

Een goed gesprek vooraf

Een schaamlipcorrectie wordt niet zomaar uitgevoerd. Er gaat namelijk een goed gesprek aan vooraf. Tijdens dit gesprek vertel jij wat de situatie is en welke ongemakken je ervaart. Een professional gaat dan ook nog onderzoeken wat de ernst van de situatie is. Op basis hiervan zal een verwachting geschetst worden van het eindresultaat. Dit eindresultaat moet duidelijk zijn, zodat jij niet teleurgesteld bent na de ingreep. Ook zal het behandelplan opgesteld worden. Pas wanneer alles duidelijk op papier staat, zal de afspraak voor de ingreep zelf ingepland worden en zal de professional aan de slag gaan.

De nazorg van de correctie

Na de schaamlipcorrectie is het belangrijk dat je alles in de gaten houdt. Er zijn geen grote risico’s aan de ingreep verbonden, maar het blijft wel een wond. Een infectie moet daarom worden voorkomen. Je kunt het enigszins gaan koelen om grote zwellingen te voorkomen. Ga ook niet direct weer aan het werk, maar doe het de eerste dagen rustig aan zodat de huid weer bij kan komen van de operatie.

Gerelateerde artikelen

Drie beautybehandelingen in het Westland

De verschillende soorten massages

Waarom zou je kiezen voor haar extensions?