2Binsite Artikel Website
Image default
Dieren

Weidebenodigdheden

Voor elke weide is het belangrijk dat u zorgt voor de beste weidebenodigdheden. Mensen met weide weten vaak niet hoe veel zaken er eigenlijk voor nodig zijn om de grond gezond te houden en de weide zelf ook in goede conditie te laten verkeren. Weidebenodigdheden zijn hierbij een cruciaal onderdeel. Bij weidebenodigdheden kan men aan vele zaken denken. Het varieert van rattenkorrels om uw graan- en graszaadvoorraad te beschermen tot mest vorken en mest opraapbakken. In dit artikelen zullen we een uitgebreide introductie geven in weidebenodigdheden: de zaken die u nodigt heeft om de weide netjes en gezond te houden.

Weidebenodigdheden: hoe en wat?

Er zijn verschillende categorieën binnen de weidebenodigdheden. Ten eerste is er natuurlijk het werkmateriaal. Hierbij kunnen we denken aan de activiteit van het mestschuiven. Op de weide lopen vaak koeien of paarden. En deze beesten produceren een hoop mest en soms doen ze dit op plekken waar de mest eigenlijk niet hoort te liggen. In hun stal zal het regelmatig opgeruimd moeten worden, maar ook als de beesten poepen op de weg naast de weide of op de paden door de weide heen, dan heeft men dergelijke weidebenodigdheden nodig. Er zijn verschillende types mestschuivers. Zo heeft men de mestschuif waaraan dan aan de andere kant een harde bezem is bevestigd. De mestschuif is een metalen plaat, soms met gaten erin, die op gladde oppervlaktes makkelijk de meeste mest weg schuift. De gaten zitten erin, zodat het losliggende stro er goed doorheen gaat en u dus alleen de mest overhoudt. Maar ook zijn er mest opraapbakken, vaak inclusief een hark. Deze bakken zijn een soort kuipjes, met daaraan een lange steel en handvat. Een derde vorm dat valt onder dit type weidebenodigdheden is de mestschraper. Het kan zijn dat een bult mest ergens al een tijdje ligt en flink heeft liggen indrogen. Dan zit de mest flink vast aan de ondergrond: een mestschraper is dan ideaal om die vastgeplakte stukjes mest weer los te krijgen. Een tweede type weidebenodigdheden dat een belangrijke rol zal spelen als u een weide gaat onderhouden, is de ongediertebestrijding. Dit soort weidebenodigdheden zijn in de vorm van voederkorrels, die meestal gericht zijn op het doden van ratten en muizen. Deze beestjes vinden de korrels heerlijk en eten ze dan ook vol smaak op. Echter in de korrels zit een smaakloos gif, dat de dieren binnen enkele dagen zal doden. Ook zijn er korrels die specifiek gericht zijn op muizen, of op ratten. Als u dus zeker weet welk ongedierte uw weide teistert, dan kunt u hier ook de juiste weidebenodigdheden voor uitkiezen: want hoe specifieker het middel, hoe groter de kans dat u slaagt in het tegengaan van de plaag.

Benodigdheden voor het paard

Naast de weide dient u natuurlijk het juiste spul voor uw paarden aan te schaffen. Ook deze benodigdheden vallen onder de weidebenodigdheden. Een eerste categorie is die van de hooinetten en de hooiruiven. Hiervan bestaan verschillende variëteiten. Ten eerste hebben we het hooinet dat aan een touw hangt. Dus een bolvormig net met daarin een gedeelte van een baal hooi, dat dan dicht getrokken wordt aan de bovenkant, en vervolgens aan het plafond gehangen kan worden. Deze bestaan er in verschillende formaten, van heel klein en goedkoop tot de heavy duty hooinetten die geschikt zijn voor een of meerdere paarden. Dan zijn er binnen de hooi gerelateerde weidebenodigdheden ook nog de hoofhuiven. Dit zijn stevige metalen kooien, die aan de muur geschroefd kunnen worden. Hierin kunnen vaak grotere hoeveelheden hooi in. Een voordeel van deze ruiven is dat ze ook steviger zijn en minder snel stuk gekauwd worden. Een zeer duurzaam stuk weidebenodigdheden.

Maar er zijn meer weidebenodigdheden die te maken hebben met paarden. Paarden hebben namelijk altijd zout nodig in de vorm van een liksteen, en ook dit valt onder de weidebenodigdheden. Er zijn binnen dit kader verschillende varianten te onderscheiden. Ten eerste de standaard vierkante liksteenhouders die zo’n groot kubusvormig blok vast pinnen. Een duurzaam houdertje van donkergroen kunststof is de meest geziene variant. Maar er zijn ook langwerpige vormen en zelfs cilindervormige likstenen en daarbij natuurlijk ook de bijbehorende houders. Deze cilindervormige stenen zijn vaak voor op een paal. Creatieve oplossingen zijn er ook te vinden. Denk bijvoorbeeld aan appelvormige houders die een kleiner liksteentje aan het plafond laten bungelen via een touwtje. Dan zal een paard meer moeite moeten doen om het zout binnen te likken: meer moeite en meer speelplezier! Op naar de volgende categorie weidebenodigdheden: de schoppen. We kwamen ze al een beetje tegen bij de mestbespreking hiervoor, maar de schoppen zijn echt een cruciaal onderdeel van uw arsenaal aan weidemateriaal. Een grote hoop kun je niet meer met een klein opraap bakje. Daar zijn grote kruiwagens voor nodig en het juiste gereedschap om de mest hierin te krijgen. Daar zijn verschillende schoppen heel handig voor. Denk bijvoorbeeld aan de graanschop, die natuurlijk primair bedoeld is om grote scheppen graan van de ene container naar de andere over te scheppen. Maar ook voor grote hoeveelheden mest is zo’n schop heel erg geschikt. Het bevat een groot oppervlak met een gebogen blad en vaak een verdikte stoot kant, waardoor hij extra lang mee gaat. Maar ook zijn er zelfs nog uitschuifbare varianten en de vorm van het blad verschilt ook nog eens tussen de verschillende types schoppen. Kunststof, aluminium, afgerond, of vierkant. Alle soorten en maten: net wat u handig vindt. kijk daarom snel op onze website : ruitershopceres.nl

http://www.ruitershopceres.nl/weidebenodigdheden