2Binsite Artikel Website
Image default
Dienstverlening

Verschillende rvs profielen

Er bestaan veel verschillende rvs profielen en dit is niet enkel het verschil in de vorm van de rvs, maar ook de manier waarop het afgewerkt is. Voor elke klus en object is er weer een andere rvs profiel vereist, om het te kunnen maken.

 

Verschillende vormen

 

Rvs kan in veel verschillende vormen geleverd worden en de vorm is afhankelijk waarvoor het gebruikt gaat worden. In de bouw worden rechte en hoek rvs balken gebruik, bij het bouwen van gebouwen. Dit komt doordat rvs heel stevig is en het is makkelijk te bewerken. De rvs gaat nog ook eens heel lang mee en het is handig dat er verschillende rvs profielen, besteld kunnen worden. De rvs voldoet ook aan de bouw standaarden voor staal.

 

Rvs word ook vaak gebruik om er objecten van te maken, zoals auto onderdelen en containers waarin voedsel worden opgeslagen. Voor elke soort object is er natuurlijk weer een andere soort rvs profiel vereist. De regels in het voedsel industrie zijn bijvoorbeeld heel streng en moet de rvs dat voor de containers word gebruikt, aan heel veel eisen voldoen.

 

Verschillende afwerkingen

 

De afwerking van de rvs profielen is ook weer heel anders, omdat de rvs voor verschillende doeleinden word gebruikt. Zo moet de rvs in de bouw aan heel andere voorwaarden voldoen en is de afwerking anders, dan in het voedsel industrie. In de bouw kan de oppervlakte van de rvs bijvoorbeeld ruw zijn, maar in het voedsel industrie kan dit absoluut niet. In het voedsel industrie is hygiëne heel belangrijk en moet de rvs heel glad zijn. In ruwe oppervlaktes kunnen namelijk vuil en bacteriën komen vast te zitten. Ruwe oppervlaktes zijn ook nog eens heel moeilijk te reinigen. Ook al zijn er nieuwe methodes voor het reinigen van rvs.

 

Nieuwe manier om rvs te reinigen

 

Een nieuwe manier om rvs te reinigen is het ultrasoon reinigen, dat gebruik maakt geluidsgolven. Het ultrasoonbad bestaat uit een bad, dat gevuld word met speciale reinigingsvloeistof op waterbasis. Het rvs word dan in het bad verzonken, totdat het helemaal ondergedompeld is in het reinigingsvloeistof. Het ultrasoon bad stuurt dan geluidsgolven door het bad en het lage frequentie geluid begeleid dan de vloeistof. Het geluid zorg ook voor mini implosies in het bad, dat voor een borstel effect zorgt. Het geluid kan ook de vloeistof laten doordringen tot in de rvs zelf, zo worden zelfs de ruwste oppervlaktes helemaal schoon.

https://vangeenen.nl