2Binsite Artikel Website
Image default
Dienstverlening

De prachtigste asbestemming

Na het overlijden van mijn moeder kwam ik voor de moeilijke keuze te staan wat we nu moesten doen. Ze had nooit uitgesproken of ze begraven of gecremeerd wilde worden. Ik heb het haar een aantal keer gevraagd in de periode dat ze ziek werd, maar ze vond het vaak te moeilijk om over te praten en wilde eigenlijk ook geen keuze in maken. Zij wilde graag dat het voor ons een fijne ervaring zou zijn en dat we op een mooie manier afscheid kunnen nemen. Toen ze net overleden was vond ik het erg vervelend dat ik nu deze beslissing moest maken. Ik vond het al zeer moeilijk om afscheid te moeten nemen van mijn moeder. Het nemen van al die beslissing vond ik erg lastig. Uiteindelijk heb ik contact opgenomen met Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort. Omdat zij zowel ervaring hebben met crematies als begrafenissen kon ik bij hen de nodige informatie ophalen. Zij hielpen mij de keuze te maken om voor een crematie te gaan, maar dat ik dan wel goed moest nadenken over de asbestemming. En juist de asbestemming was voor mij het punt om voor een crematie te gaan. Een begrafenis vind ik zelf persoonlijk altijd mooier als ceremonie, maar ik wilde graag de mogelijkheid om ook op een andere plaats afscheid te kunnen nemen van mijn moeder. Door de asbestemming werd dit mogelijk. Ik was erg blij met de Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort en de service die zij leverden. Ze hielpen me niet alleen met het maken van mijn keuze, maar ook met de uitwerking ervan. Bijvoorbeeld bij het kiezen van de asbestemming. Zo wist ik niet dat er zoveel mogelijkheden waren.

  • De as kan verstrooid worden.
  • Geplaatst worden op de heuvel, in de tuin of de muur op Rusthof.
  • We konden de as mee naar huis nemen.

De laatste optie vond ik niet prettig. Ik wilde graag afscheid nemen van mijn moeder op de plek die haar het meest dierbaar was. We wilden graag met de hele familie de as verstrooien in het park waar zij mijn vader ontmoette. Nadat mijn vader overleed was ze daar vaak te vinden.

Het kiezen van de asbestemming

Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort hielpen ons om de crematie te regelen. De ceremonie was erg mooi en ik was blij dat ik voor deze manier gekozen had. Door de goede begeleiding was alles op tijd geregeld en konden we in alle rust afscheid nemen van mijn moeder. Veel familieleden en vrienden waren er bij en dat maakte het afscheid nog mooier. Na de crematie moesten we de keuze maken voor de asbestemming. Ik was al tot de keuze gekomen dat ik hier ook weer een mooie ceremonie van wilde maken, maar met een klein gezelschap. Alleen de naaste familieleden. Opnieuw hielp Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort ons met de uitwerking ervan. Ze hadden verschillende opties die ze ons allemaal uitlegden en de voordelen van iedere optie werden keurig aan ons voorgelegd. Mijn eerste optie was om de as mee naar huis te nemen, maar na de andere opties gehoord te hebben was ik daar niet meer zeker van. Na het zien van de begraafplaats Rusthof en de plaatsen waar we de urn konden plaatsen vonden we het moeilijk om echt te kiezen. De heuvel is erg mooi en bedekt met gras en heide. Het heeft een erg rustige uitstraling en dat is wel iets wat paste bij mijn moeder. We hebben ook de tuin bekeken en de muur waar 200 nissen zijn voor het plaatsen van de urn. De service van Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort is er goed en ze hebben ons ontzettend goed geholpen met het vinden van de juiste asbestemming. We bleven het erg moeilijk vinden. Mijn moeder betekent heel veel voor ons en een asbestemming is toch wel erg definitief. Dat was ook een van de redenen waarom we voor een crematie en de asbestemming hebben gekozen in plaats van voor een begrafenis.

De asbestemming regelen

Uiteindelijk kozen we voor de asbestemming om de as uit te strooien. We kozen er voor om de asbestemming te houden op de plek waar ze mijn vader ontmoette. We wisten zeker dat ze dit prachtig had gevonden. Samen met het crematorium hebben we de asbestemming geregeld. Uiteindelijk hebben we de ceremonie alleen gedaan, maar de voorbereiding was erg goed geregeld. Het verstrooien van de as tijdens de asbestemming was erg mooi en voelde ook als het perfecte afscheid. We waren met de naaste familieleden op de plek die voor mijn moeder erg speciaal was en dat maakte het extra mooi. Afscheid nemen van een naast familielid is altijd lastig, maar Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort is ons erg van dienst geweest. Ze hebben ons niet alleen geholpen met het maken van allerlei keuzes rondom het cremeren van mijn moeder, maar ze hebben ook het rouwproces een stuk makkelijker gemaakt voor ons. Het regelen van een crematie is veel werk en ze hebben veel dingen ons uit de handen genomen. Zo hebben ze bijvoorbeeld geregeld dat we de bloemen op de crematie en de asbestemming hadden die we graag wilden. Ze hebben een prachtige service die je helpt bij het organiseren van de begrafenis of crematie. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden en in zo’n moeilijke tijd is het soms lastig om alles in de gaten te houden. Ze helpen je herinneren aan alle zaken die belangrijk zijn om te regelen, ook voor de asbestemming.

 

http://cba-amersfoort.nl/asbestemming