2Binsite Artikel Website
Image default
Dienstverlening

Alles over de keramist

Ben je keramist of wil je keramist worden? Start je binnenkort je eigen keramisch bedrijf, run je al een tijdje een keramisch bedrijf, of ben je bij een keramist in dienst? Dan is het Centrum voor Ambachtseconomie (CvAE) echt wat voor jou. We ondersteunen (aankomende) keramisten met kennis en actualiteiten over de keramische branche. Op de website van het CvAE lees je alles over de keramist en wat er komt kijken bij het runnen van een keramisch bedrijf.

Waar aan denken bij het starten van een keramisch bedrijf

Wil je starten met een keramisch bedrijf, bijvoorbeeld als zzp’er? Dan is ‘eerst denken en dan doen’ een goede strategie. Op de branchepagina keramist van het CvAE lees je hoe je een eigen keramisch bedrijf kunt starten. We helpen bij vragen zoals:

  • Is een eigen bedrijf iets voor mij?
  • Hoe kan ik klanten vinden, krijgen en behouden?
  • Waar vind ik een goede werkruimte?
  • Hoe regel ik personeel en de juiste partners?
  • en ook belangrijk: hoe ga je jouw keramisch bedrijf vermarkten?

Ik wil keramist worden

Je weet het al helemaal zeker. Je wilt keramist worden. Of misschien weet je het nog niet zo zeker en wil je je eerst oriënteren. Eerst weten wat je precies allemaal gaat doen als keramist. Op de website van het CvAE kun je lezen hoe je keramist kunt worden en wat het vak inhoudt. Kijk bij Werken in het Ambacht.

Inspirerende interviews, actualiteiten en ondernemerstips

Ben je keramist en op zoek naar inspiratie? Op de website van het CvAE vind je diverse inspirerende interviews met andere keramisten, de nieuwste trends en het laatste nieuws over je vakgebied. Daarnaast vind je onder Branchekwaliteit informatie over de branchecode voor keramist, checklist risico inventarisatie & evaluatie (RI&E), het herkennen van RSI-klachten, omgaan met psychosociale belasting, veilig werken, duurzaam ondernemen en omgaan met geluid. Ook vind je ondernemerstips over aanpak van de crisis, de inzet van stagiaires, social media, werken met keramiek, internationaal werken, pinnen en veiligheid.

Zet je keramisch bedrijf op de kaart

Het CvAE biedt ook interessante artikelen over keramiek gerelateerde onderwerpen voor consumenten. Denk aan het onderhoud van keramische objecten. Registreer je bij het CvAE. Wanneer je je registreert dan is het voor potentiële klanten mogelijk om jou via CvAE artikelen en de CvAE online search tool te vinden. Maak een mini-site aan via onze website en maak je zichtbaar voor heel Nederland.

http://www.cvae.nl/keramist

Gerelateerde artikelen

Welke begrafeniszaken moet ik allemaal in de gaten houden? Wat moet ik gaan organiseren?

Scheiding Culemborg

Waar is een slotenmaker in gespecialiseerd?

Verhoog de waarde van uw woning bij stukadoor Utrecht

Een drempelhulp voor jou

Human dynamics bij SDP Advies