2Binsite Artikel Website
Image default
Internet

De locatie en functies van het .CRYPT12-bestandsformaat begrijpen

Een CRYPT12-bestand is ontwikkeld door WhatsApp Messenger en is een gecodeerde database. Het heeft een AES-gecodeerde database met een grootte van 256 bits en slaat de berichten op die de gebruiker verzendt en ontvangt via WhatsApp. Een .DB-appendix wordt toegevoegd aan een .crypt12-bestandsextensie om een ​​versleutelde database te maken met de .DB.CRYPT12 bestand, dat wordt gebruikt om een ​​back-up te maken van de WhatsApp-berichten van een gebruiker. WhatsApp gebruikt meerdere bestandsextensies zoals .CRYPT7, .CRYPT8 en .CRYPT10 voor een versleutelde database om een ​​back-up te maken van de berichten van een gebruiker.

WhatsApp maakt .CRYPT12-bestanden alleen op Android-apparaten. CRYPT12-bestanden worden niet gemaakt voor WhatsApp Messenger op iOS of Windows.  

Waar .CRYPT12-bestanden te vinden De gebruiker moet de locatie van het WhatsApp-sleutelbestand weten, waarin de coderingssleutel van het .CRYPT12-bestand is opgeslagen. De WhatsApp-sleutel wordt waarschijnlijk opgeslagen op de locatie data/data/com.whatsapp/files/key.

SD-kaarten van Android-apparaten met WhatsApp slaan ook CRYPT12-bestanden op. Het wordt hoogstwaarschijnlijk opgeslagen in de map /sdcard/WhatsApp/databases. De map databases op het Android-apparaat bevat ook meerdere .CRYPT12-bestanden in de indeling JJ-MM-DD, die de datum aangeeft waarop de gegevens zijn geback-upt. De datum is belangrijk in de bestandsnaam omdat deze aangeeft wanneer de back-up heeft plaatsgevonden. 

https://abrirarchivos.info/extension/crypt12

De meeste .CRYPT12-bestanden kunnen worden verwijderd om ruimte op de SD-kaart van een Android-apparaat vrij te maken zonder de WhatsApp-berichtengeschiedenis van de gebruiker te beïnvloeden. Het is echter van cruciaal belang om enkele recente .CRYPT12-bestanden te bewaren als een herstel van de back-upberichten nodig is. 

 

Algemene .CRYPT12-bestandsnamen

.CRYPT12-bestanden hebben twee bestandsnamen: msgstore.db.crypt12 en msgstore-YYYY-MM-DD.db.crypt12. De eerste bestandsnaam verwijst naar het bestand dat de versleutelde berichtengeschiedenis van de gebruiker bevat. De tweede bestandsnaam verwijst naar het bestand dat het back-upberichtbestand voor WhatsApp bevat. 

Gerelateerde artikelen

Millennial Club levert prachtige diensten

Wat U Moet Weten Over Het Gebruik Van WordPress!

IP waarde van een lamp; wat is het?