• De geschiedenis van het grootste lichtbedrijf van Europa

  2binsite

  Overal waar je loopt is wel licht te zien. Denk aan de lantaarnpalen op de straten, de lichtjes op bedrijfspanden, maar ook de lichten die in appartementencomplexen op de galerijen branden. Gebouwen die worden uitgelicht, zoals historische gebouwen of bijvoorbeeld gebouwen van bekende bedrijven. Dit lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar dat moet natuurlijk wel door iemand worden aangelegd en er moet gezorgd worden dat dit allemaal goed brandt en op de juiste wijze en op de juiste tijdstippen. Daar zit een bedrijf achter die dit allemaal kan regelen. Zoals de verlichting op de Erasmusbrug bijvoorbeeld. Of de Martinitoren die wordt verlicht wanneer het schemerig wordt.

   

  Hoe is dit allemaal ontstaan?

  In het jaar 1907 is het bedrijf gestart in buurland België. Dit vond plaats in de industriële revolutie. In 1923 komt er steeds meer elektriciteit bij kijken. Er wordt geïnnoveerd en ontwikkelt en nieuwe technieken komen om de hoek kijken. 10 jaar later wordt de eerste verlichtingsmarkt gelanceerd in België, vlak bij de plaats Luik. In 1951 wordt er ook geproduceerd in Frankrijk en wordt er door hen gewerkt met aluminium. 2 jaar later wordt het eerste laboratorium gebouwd en worden er technieken ontdekt om nog efficiënter met de lichten om te kunnen gaan. In 1960 wordt een vliegveld in Frankrijk door hen verlicht, een echte mijlpaal. 9 jaar later is er een joint venture met Oost-Europa, de uitbreiding groeit. Er wordt meer geïnnoveerd en een aantal jaar later is er een uitvoering van stedelijke verlichting, zoals lantaarnpalen. Ook wordt er uitgebreid naar Zuid-Amerika in 1976.

   

  En nu…

  Later werd ook de Champs-Elysees verlicht, wordt er een kanaaltunnel gebouwd en verlicht en komen er nog meer landen bij, zoals Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Zuid-Afrika. In 2002 sluit Italië zich aan en wordt het bekende Colosseum verlicht. En Kroatië wordt ook van de partij. In 2010 wordt er steeds meer aandacht besteed aan LED lampen en openbare verlichting. In 2012 wordt California ook verlicht en 3 jaar later wordt er ook gewerkt met wifi punten. Er wordt een prijs gewonnen in Londen en Plug and Play is ook mogelijk. Lissabon behoort ook tot de klanten en in 2020 is ook Australië aan het rijtje toegevoegd.

  Categories: Aanbiedingen

  Comments are currently closed.