2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

De arbeidsmarkt staat op ontploffen

Op de huidige arbeidsmarkt hoor je het veel voorbij komen dat er een grote krapte te vinden is. Dit komt doordat er in enigszins wat sectoren meer banen dan mensen te vinden zijn. Je moet hierbij nagaan dat dit al een probleem was voor de coronapandemie, maar de arbeidsmarkt alleen maar enorm toe neemt door factoren zoals deze. Veel bedrijven raken hierdoor in noodweer, doordat het lastiger en nog lastiger wordt om niet alleen aan de juiste mensen te komen maar ook met de juiste kennis. Voorbeelden zoals de horeca hebben hierbij ook door buitenstaande factoren ervoor moeten kiezen om mensen te laten gaan. Hierbij is keer op keer de hoop uitgesproken dat bij de horeca deze mensen snel zouden terugkomen nadat alles weer stabieler is. Toch is dit niet zo vanzelfsprekend, doordat veel mensen een nieuwe baan hebben gevonden waarbij vaak gekozen is voor een andere sector en dit juist heel veel mensen aanspreekt. Denk hierbij ook aan de evenementensector of pretparksector.

Betere selectie krijgen door een test door te voeren

Buiten de horeca en evenementen zijn er ook nog sectoren die überhaupt al met een personeelsprobleem speelde voordat de hele coronapandemie dit nog erger maakte. Het onderwijs komt enigszins vaak in het nieuws met dit probleem en nu blijkt ook nu dat nog steeds het personeel een groot probleem blijkt te zijn. Het heeft hierbij niet te maken met de hoeveelheid personen, maar meer ook van de mate van kennis van deze personen. Het is vanzelfsprekend dat niet iedereen geschikt is voor de zorg, je moet nu eenmaal een overtuiging of drive hebben. Uit een gesprek halen de meeste bedrijven of een persoon deze drive heeft, maar toch blijkt dit altijd lastig te zijn. Een goede oplossing hiervoor is om een 4 kleuren persoonlijkheidstest uit te voeren in het geval dat je een nieuw iemand zoekt voor een vacature. Deze 4 kleuren persoonlijkheidstest geeft namelijk een samenvatting van de persoonlijkheid van een individu. Doordat je veel tastbaardere resultaten hebt kan je deze veel beter beoordelen of iemand geschikt is voor een baan dan maar niet als je alles moet geloven op de woorden van iemand.

De sector zelf blijft het probleem

Nu lijkt het alsof in deze tekst dat de besproken sectoren in kwestie allemaal geen vat hebben op de zaak, maar dit is ook niet helemaal waar. De werkomstandigheden en lonen van de horeca zijn bijvoorbeeld aan de lage kant als je dit vergelijkt met andere sectoren. Nu kan de werksfeer zo goed zijn, zelfs deze kan dit niet weghalen. Niet alle problemen met betrekking van personeel komt dus van buiten af.

https://www.testgroup.nl/4-kleuren-persoonlijkheidstest/

Gerelateerde artikelen

Legionellapreventie is belangrijk voor de gezondheid

De beste rolluiken koop je online

Eenvoudig overschakelen van tabak naar E-liquid