• Brandstofverbruik verminderen

  2binsite

  Wie wil nou niet het brandstofverbruik verminderen. Iedere liter of euro die je kunt besparen is mooi meegenomen. Het brandstofverbruik is afhankelijk van een aantal factoren. Gebruik auto, is de auto nieuw of oud en de locatie waar je tankt kan ook nog een hoger of lager verbruik opleveren.

  Tanken E10 benzine

  Het tanken in het buitenland kan een verschil qua brandstofverbruik opleveren. Tegenwoordig zijn alle benaming in Europa hetzelfde. Sinds oktober 2019 tank je ook E10 benzine en D7 diesel in Nederland. Echter is hier veel ophef over en levert het verschillende problemen op bij onder andere scooters, motoren en auto’s. 

  Problemen E10 Benzine:

  • E10 bevat 10% bio ethanol 

  • E10 trekt meer vocht aan

  • E10 kan roest en aanslag veroorzaken

  • E10 zorgt voor een hoger brandstofverbruik

  • E10 is minder lang houdbaar

  • E10 bevat minder energie

  Het tanken van E10 benzine of B7 diesel speelt een rol bij een toenemend brandstofverbruik. Je kunt ervoor kiezen om gewoon E10 of B7 te blijven tanken, echter is het toevoegen van een brandstofadditief net zo eenvoudig en het heeft ook nog eens een positieve invloed op het brandstofverbruik.

  Brandstofsysteem schoonmaken

  Met name oudere auto’s hebben vaak te maken met een vervuild brandstofsysteem. Dit kan problemen veroorzaken. Je auto kan gaan stotteren doordat de injectoren zijn vervuild. Uiteindelijk kunnen de injectoren kapot gaan en dit kost veel geld. Een injector cleaner kan uitkomst bieden en heeft een positief effect op het brandstofverbruik. Deze additieven zijn eenvoudig toe te voegen aan de brandstof. Alvorens het tanken goed schudden en volledig toevoegen aan de tank. Daarna kun je gewoon tanken en zal het additief zich gaan mengen met de brandstof, hetzij E10 benzine of B7 diesel. 

  Brandstofverbruik verlagen met additieven

  Het is een feit dat brandstofadditieven, ook wel toevoegingen genoemd, een positief effect hebben op het verlagen van het brandstofverbruik. Doordat de additieven het brandstofsysteem schoonmaken zal de E10 benzine of B7 diesel in de injectoren beter gaan vernevelen en vindt er een betere verbranding plaats. 

  Ons advies: Gebruik om de 5000 kilometer of bij een servicebeurt een additief dat het brandstofsysteem reinigt. Een additief helpt om de motor schoon te houden en het brandstofverbruik te verminderen. Het beste is om zelf bij iedere tankbeurt een additief toe te voegen. Hierdoor houd je het continue schoon!

  Categories: Auto’s en Motoren

  Comments are currently closed.