• Bedrijfsjassen: waar moet je op letten?

  Wanneer je bedrijfsjassen wenst aan te kopen voor jouw medewerkers, is het belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Zo is het uitermate belangrijk dat de jassen aansluiten bij de waarden van jouw bedrijf, daarnaast moeten ze ook functioneel zijn en je kan de jassen laten bedrukken met jouw logo! Hier zullen we je uitleggen waarom!

  De uitstraling van jouw bedrijf

  Door globalisatie en het internet, gaan verhalen snel de wereld rond. Daarom is het belangrijk dat er enkel goed wordt gesproken over je bedrijf. Je moet ervoor zorgen dat de jassen die je koopt, aansluiten bij de visie van jouw bedrijf. Ik zal dit even uitleggen aan de hand van een voorbeeldje. Wanneer jouw bedrijf gepositioneerd is als milieu- en diervriendelijk, kan je onmogelijk plastic regenjassen kopen voor jouw personeel. Net zomin kan je jassen gebruiken waarin dierenvacht zit verwerkt. Mensen zullen dit al snel ervaren als een hypocriete actie en daardoor het geloof in jouw maatschappelijke waarden verliezen. Zorg er dus ook best voor dat je kledij kiest die in onze landen wordt geproduceerd, of dat je op zijn minst weet vanwaar ze komen. Je wil uiteraard niet in de media zien verschijnen dat jouw bedrijf jassen koopt die door kinderen worden gemaakt in lageloonlanden. Bovendien zal je door lokaal jassen te kopen, ook tonen aan de buitenwereld dat jullie investeren in onze lokale economie. Dit kan dan weer als goed nieuws de ronde doen!

  De jassen moeten ook functioneel zijn

  Hiermee willen we aanhalen dat je goed moet kijken voor welk doel de jassen bestemd zijn. Zijn de jassen bestemd voor bijvoorbeeld werknemers, die met klanten moeten gaan eten? Dan kies je best voor een klassieke stijlvolle jas. Maar wanneer jij een bouwbedrijf hebt, en je koopt jassen voor de metsers, let er dan op dat ze van kwalitatief sterk materiaal gemaakt zijn. Daarnaast moeten ze uiteraard ook waterdicht zijn voor wanneer het regent. Niets is zo belachelijk als materiaal kopen voor je personeel, waar ze niets aan hebben. Enerzijds zal dit een negatieve invloed hebben op het geloof van jouw medewerkers in het bedrijf. Anderzijds zal dit ook een verloren kost geweest zijn, want niemand zal ze gebruiken.

  Jassen laten bedrukken?

  Natuurlijk! Wanneer je jassen koopt als ondernemer, wil je graag dat ze renderen. Aan de ene kant is dit mogelijk doordat je personeel tevreden is met de nieuwe kledij. Hoge tevredenheid staat dan weer gelijk aan extra inzet! Maar aan de andere kant, kunnen ze ook nog gratis reclame maken voor jouw bedrijf. Het zal wel belangrijk zijn dat je kiest voor een neutrale opdruk. Wanneer de jas bedrukt werd met bijvoorbeeld het logo in een te opvallende kleur, zal niemand ze willen dragen. Kies daarom altijd voor gender neutrale kleuren. Beperk de opdruk en focus op de essentie. Laat bijvoorbeeld enkel op de mouwen, ter hoogte van de schouder jouw logo plaatsen. Zo zal iedereen ze zeker willen dragen en bovendien zal jouw logo vaker worden opgemerkt dan gedacht. Stel je bijvoorbeeld voor dat jouw werknemer de jas draagt wanneer hij op zaterdag naar de voetbal gaat met zijn zoon. Hij maakt op deze manier onbewust reclame!

  Categories: Mode en Kleding

  Comments are currently closed.