• Bavarois maken met Moscato d’asti

  In dit artikel vind je een heerlijk recept om bavarois te maken met Moscato d’Asti. Dit is een frisse en zoete mousserende wijn uit de regio Piemonte in Nord-Italie. Klik hier voor meer over Moscato d’Asti op www.allesoortenwijn.nl Voor een nog lekkerder resultaat maak je dit recept een dag van tevoren.

  Bavarois is een luchtige pudding. Het wordt meestal van fruit gemaakt. Belangrijk is dat het fruit eerst gekookt wordt. Veel fruit heeft namelijk enzymen die ervoor zorgen dat de gelatine niet kan opstijven.

  Voor we beginnen moet de Moscato d’Asti eerst koel gezet worden. Daarna moet je de gelatine in koud water weken. De citroen moet je nu persen en het ontstane sap zeven. Klop de eiwiiten stijf met de suiker. Nu moet je room kloppen tot de dikte van yoghurt. Knijp de gelatine uit en los het op in een beetje warme Moscato d’Asti. Voeg de rest van de wijn bij. Meng het citroensap met de opgeklopte eiwitten en deze massa met een mixer door de wijn. Spatel de halfstijve room voorzichtig door het bavaroisbeslag. Vul 4 timbaaltjes en laat de bavarois 24 uur opstijven in de koelkast. Pureer de frambozen, zeef ze en maak ze op smaak suiker en citroensap. Bewaar voor bij het opdienen van het dessert.

  De bavarois met Moscato d’Asti is goed te combineren met zelfgemaakte vanillesaus. Breng 2 dl melk, 2 dl room, 3 eidooiers, 30 gr.suiker, 1 vanillestokje en een snufje zout aan de kook. Gedurende 15 minuten laten trekken. Verwijder nu het vanillestokje. Nadat je dit gedaan hebt moet je de melk voorizichtig toevoegen. Dit moet voorzichtig gebeuren. Roer nu de melk rustig door de eidooiers. Nu zet je de pan weer op het vuur. Opnieuw voorzichtig want het geheel gaat door de verwarming binden. Als het gebonden is moet je het vuur direct uitzetten. Anders gaat de saus schiften en dat is niet lekker.

  De bavarois met Moscato d’Asti is zoet. Het is heel goed te combineren met fruit dat ook een beetje zuur heeft. Gebruik bij voorkeur frambozen. Aardbeien of bessen kan ook. Voeg eerst het fruit toe en schenk er als laatste vanillesaus over.

   

   

   

  http://www.allesoortenwijn.nl/moscato-dasti

  Categories: Eten en drinken

  Tags: , ,

  Comments are currently closed.