2Binsite Artikel Website
Image default
Banen en opleidingen

Maximum aantal uitzendcontracten

Werken via een uitzendbureau is voor veel mensen erg handig. Zo betalen de meeste uitzendbureau’s iedere week een salaris uit en weet je vaak ook direct waar je aan toe bent. Wel zit er behoorlijk wat verschil tussen het werken voor een uitzendbureau en het direct in dienst zijn bij een werkgever. Een van de grootste verschillen is toch wel het maximum aantal uitzendcontracten wat een uitzendkracht kan krijgen.

Maximale aantal contracten

Wanneer je in dienst bent bij een uitzendbureau is het goed om te weten wat je rechten en plichten zijn. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan wanneer men besluit je contract niet te verlengen.

Als je bij een uitzendbureau komt te werken dan krijg je in eerste instantie een Fase A contract. Dit contract mag maximaal 78 weken duren. Hierbij moet wel gezegd worden dat dit niet geldt als er een uitzendbeding opgenomen is in je contract. Hiermee mag het uitzendbureau besluiten om het contract te laten stoppen. Is dit niet het geval dan ga je over naar Fase B.

Deze fase mag maximaal 4 jaren duren met een maximum aantal uitzendcontracten van 6. Mocht deze fase onderbroken worden met een periode langer dan 6 maanden dan val je terug naar Fase A. Is dit niet het geval dan ga je naar Fase C wat staat voor een vast dienstverband en dan is je tijdelijke arbeidsovereenkomst voorbij.

http://www.arbeidsovereenkomstvoorbepaaldetijd.nl/hoeveel-tijdelijke-contracten/