• Balans tussen lichamelijke- en geestelijke gezondheid

  Een gezonde levensstijl is zeer belangrijk om goed te functioneren in de samenleving. Met een gezonde levensstijl heb ik het niet alleen over letten op je voeding of genoeg sporten. Ik heb het ook over de geestelijke gesteldheid van de mens. De levenskracht die mensen nodig hebben om te overleven en om genoeg energie te hebben, wordt ook wel vitaliteit informatie genoemd. Mensen werken nu meer aan hun lichamelijke gezondheid dan aan hun geestelijke gezondheid. Met vitaliteit is het belangrijk dat je aan alle twee werkt. Dit om goed te ondernemen en je doelen te verwezenlijken, je hebt een balans tussen beide nodig. Klik hier voor meer informatie.

  Carrièrepoort is een HRD-bureau dat zich bezighoudt met het in beweging krijgen en houden van mensen binnen een organisatie. Zij hebben een Loopbaan Vitality Week opgezet waar er door middel van een vakantie, toch gerichte coaching wordt gegeven. Met een aantal specialisten ga je werken aan je loopbaanvraag en je fysieke– en mentale vitaliteit. Normaal is er vier tot zes maanden nodig om aan je loopbaanvraag te werken. Met dit programma heb je binnen één week al resultaat.  

  Hoe kan je zelf aan je vitaliteit werken? Probeer ten eerste genoeg te slapen, dit is een belangrijk punt bij het bestrijden van veel geestelijke- en lichamelijke klachten. Slaap is goed voor je gezondheid en bezorgt je gelijk meer energie. Natuurlijk is het ook belangrijk om genoeg te bewegen en bewust te eten. Je kan liever kleine porties over de dag verspreiden dan een grote hoeveelheid binnen een uur. Ten slotte moet je proberen om met een positieve instelling door het leven te gaan. Probeer eens een dag niet te klagen en niet te stressen, deze leveren namelijk veel negativiteit op. Door je alleen te focussen op de goede momenten dat je meemaakt, maak je het leven veel mooier.

  http://carrierepoort.nl/

  Categories: Gezondheid

  Comments are currently closed.