• Altijd een veilig gevoel in huis dankzij personenalarmering

  Het kan al snel gevaarlijk worden in huis als u wat ouder wordt. Zo kunt u bijvoorbeeld wat sneller vallen omdat u minder mobiel bent. Personenalarmering kan u helpen deze situaties te voorkomen of snel in te grijpen als het misgaat. Zo kan het voorkomen dat u plotseling onwel wordt of dat u valt. In zulke gevallen kan bijvoorbeeld een valalarm u helpen. U kunt kiezen voor een polsalarm, een alarm om de hals of een alarmapparaat dat ergens in uw woning wordt geïnstalleerd. Dit alarm maakt het mogen voor u om te allen tijde contact op te nemen met een zorgcentrale. Daar zitten hulpverleners voor u klaar om u te helpen. Personenalarmering, zoals een valalarm, zorgt ervoor dat u langer thuis kunt blijven wonen.

  Mobiele personenalarmering voor een veilig gevoel 24 uur per dag en 7 dagen per week

  Personenalarmering wordt steeds vaker gebruikt door ouderen die langer zelfstandig thuis willen blijven wonen. Ze krijgen dan bijvoorbeeld een alarm om hun arm of pols. Daarmee kunt u contact maken met een zorgcentrale. Deze alarmen, waaronder een valalarm, helpen u echter niet als u buitenshuis bent. U wilt natuurlijk ook een veilig gevoel hebben als u even een wandeling gaat maken, een vriend of vriendin bezoekt of als u boodschappen gaat doen. De oplossing is mobiele personenalarmering. Door middel van een mobiel alarmzendertje kunt u overal en altijd alarm slaan. Er wordt meteen contact gemaakt met uw partner, familie, vrienden of de zorgcentrale.

  Leefstijlmonitoring als alternatief voor personenalarmering

  Het is prettig als u, ook als u wat ouder en minder mobiel bent, toch nog thuis kunt blijven wonen. Personenalarmering en een valalarm kunnen u helpen dit mogelijk te maken. Ook bestaat er leefstijlmonitoring. Dit is een mooi alternatief voor alleenstaande ouderen waarvoor gewone personenalarmering niet geschikt is. Daarbij wordt een personenalarm gedragen, bijvoorbeeld om de hals of pols. Sommige ouderen willen of kunnen dit niet. In dat geval is leefstijlmonitoring ideaal. Er worden bewegingsmelders in huis geplaatst, die gevaarlijke situaties meteen signaleren. Mantelzorgers kunnen via dit systeem van personenalarmering alles goed in de gaten houden. Een personenalarm of valalarm is dan niet langer nodig.

  Categories: Alarmsysteem

  Tags: ,

  Comments are currently closed.