2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Alles wat jij moet weten over het huren van een heftruck

Een heftruck is een aangedreven truck, gemaakt om goederen te transporteren. Het is in de loop van de jaren een onmisbaar middel in het transport geworden. Een heftruck heeft stalen vorken waar de goederen opgelegd kunnen worden, waardoor de goederen verplaatst kunnen worden. Er zijn vele soorten heftrucks, waarbij sommigen handiger of minder handig zullen zijn in bepaalde situaties. Wil jij binnenkort een heftruck gaan huren? Wij vertellen je in deze blog wat voor soorten heftrucks er zijn en waar je het beste een heftruck kan huren!

 

Vorklichtheftruck

Als het gaat over een heftruck dan zullen veel mensen gelijk denken aan een vorkheftruck. Het is vrijwel de meest voorkomende type heftruck. Een vorkheftruck is zowel voor binnen- als buitengebruik verkrijgbaar. Het verschil in beide soorten zit in de grootte van de wielen en de aandrijving van het voertuig. Een vorkheftruck gemaakt voor binnen gebruik zal aangedreven worden door een accu, terwijl een vorkheftruck voor buitengebruik vaak wordt aangedreven door een dieselmotor.

Ruwterreinheftruck

Heftrucks die buiten erg handig zullen zijn, zijn de ruwterreinheftrucks. Deze kunnen, zoals de naam al verklapt, goed op ruw terrein rijden. Dit komt vooral door de grote, grove banden die aan de heftruck zitten. Het grote profiel op de banden zal extra tractie geven op ruig terrein. Sommige modellen zijn de herkennen aan de dubbele wielen aan de voorkant van de heftruck.

Zijladerheftruck

Een andere handige heftruck om te hebben (vooral in een magazijn), is de zijlader heftruck. Bij een zijlader heftruck zit de lading aan de zijkant. Dit is een groot voordeel, omdat de truck geen draai zal hoeven te maken om de goederen weg te zetten. De heftruck kan in de lengterichting door kunnen rijden in tegenstelling tot een normale heftruck, die een draai zal moeten maken om de lading weg te zetten. Een ander voordeel is dat de zijlader heftruck erg stabiel is, omdat de wielen op de uiterste hoeken zitten.

Heftruck huren?

Heb jij binnenkort een heftruck nodig, maar wil je deze niet aanschaffen? Dan heb jij geluk want je kan namelijk ook een heftruck huren! 123Machineverhuur beschikt over een ruim assortiment heftrucks die voor een scherpe prijs gehuurd kunnen worden. Ben je benieuwd of ze jou ook kunnen helpen aan een heftruck? Neem dan snel een kijkje op 123machineverhuur.nl of neem contact met ze op. 

 

https://www.123machineverhuur.nl/

Gerelateerde artikelen

Kortingscode Zalando ontvang 10% korting bij aankoop!

LED buitenverlichting

Het leukste cadeau voor dé wijnliefhebber: een gegraveerd wijnglas