• Alle soorten beukenhagen

  2binsite

  Er zijn veel verschillende soorten haagplanten. Dit is ook het geval bij de beukenhaag. Om erachter te komen welke soort het beste bij jou past, moet je goed weten welke varianten er zijn. Daar gaan wij jou bij helpen. We gaan alle soorten hier doornemen zodat jij erachter kunt komen welke soort er het beste aan jouw eisen voldoet.

  De twee meest bekende beukensoorten

  De twee meest bekende soorten hebben alles in huis wat jij je maar kan wensen voor een haag. Ten eerste hebben we de welbekende groene beuk, de Latijnse naam van deze soort is de ‘Fagus Sylvatica’. Deze klassieke boom, die we bijna een standaard onderdeel van Nederlandse bossen kunnen noemen, wordt al heel erg lang gebruikt als een haagplant in bijvoorbeeld luxe parken en tuinen. 

  Deze haagplant heeft groene, golvende bladeren. Bekijk het assortiment wanneer je op zoek bent naar een andere beukenplant met een leuke twist. Je kunt hierbij denken aan de rode beuk. De rode beuk, op z’n Latijns ‘Fagus sylvatica Atropurpurea’, verschilt maar op één punt van de groene beuk. Je raadt het al, dit verschil zit hem in de kleur van de bladeren. De ene soort heeft groene bladeren en de andere soort heeft rode/donkerpaarse bladeren. De rode/donkerpaarse bladeren geven een uniek en luxe gevoel in de tuin. Deze rode soort is daarom de laatste jaren steeds populairder geworden. In de winter hebben beide soorten bruine bladeren.

  Beukplanten in pot, met kluit en wortel

  De verschillen zitten hem niet alleen in de soorten. Wanneer je de keuze hebt gemaakt tussen groene of rode blaadjes ben je er nog niet. Andere verschillen die er zijn, zitten in de wortels van de plant. Je hebt beukplanten in potten, met kluit en met wortels. Voor alle opties valt iets te zeggen. De planten in potten hebben als voordeel dat ze het hele jaar door geplant kunnen worden, wel zijn deze wat duurder dan de andere soorten. Potplanten hebben ook de grootste overlevingskans. Planten met kluit en planten met wortels kunnen niet in alle seizoenen worden geplant, dit zou je als een nadeel kunnen zien. Deze planten zijn wel voordeliger geprijsd. 

  Ook zijn er nog kant-en-klare beukenhagen. Bovenstaande planten hebben de eerste jaren nog nodig om zowel in de lengte als de breedte te groeien. Dit betekent dat de haag niet meteen zichtdicht is. Wanneer het belangrijk voor jou is dat de heg meteen dicht is, kun je kiezen voor een kant-en-klare haag. Een kant-en-klare heg is ook handig wanneer je een stuk van jouw bestaande heg wilt vervangen, omdat deze bijvoorbeeld beschadigd is geraakt. 

   

  Categories: Woning en Tuin

  Comments are currently closed.