• 6 Tips van Leddisplay Expert voor het kopen van een Led reclamebord

  2binsite

  In veel gemeenten zie je dat er steeds meer informatieborden langs de weg komen om bezoekers van de gemeente te informeren. In navolging hiervan zie je dat ook steeds meer bedrijven dit een mooie optie vinden om zichtbaarder te zijn. Deze bedrijven willen dan een digitaal bord ook wel led reclamebord genoemd aan de gevel of voor het bedrijf hebben staan om automobilisten die langs rijden te informeren. Dit kan zijn om producten aan te prijzen maar ook bijvoorbeeld voor vacatures of het tonen van het bedrijfslogo. Het grote voordeel is dat je op zo’n led reclamebord verschillende afbeeldingen kan laten rouleren en dus meer informatie kan overbrengen.

  De 6 tips waar u aan moet denken:

  1. de vergunningsplicht

  2. wat de ideale locatie is

  3. Hoe groot moet het led reclamebord zijn

  4. Welke pixels zijn het beste

  5. Wat wordt de content

  6. Synchroon of asynchroon

  de vergunningsplicht voor led reclameborden

  Als een bedrijf reclame wil maken dan moet hier heel vaak een vergunning voor worden aangevraagd bij het omgevingsloket. Hier kan je per adres bekijken wat mag zonder vergunning en waar u wel een vergunning voor moet hebben. U kunt uiteraard ook altijd de gemeente zelf bellen voor informatie of in de APV kijken.

  Bekijk wat de ideale locatie is

  Een led reclamebord kan u aan de gevel hangen of op een zuil plaatsen die dichter bij de weg staat. Hoe dichter het reclamebord bij de weg staat hoe meer het opvalt. Hoe verder het weg staat hoe groter het vaak moet zijn om op te vallen. Let erop dat een losstaande constructie vaak duurder is dan het led scherm aan de gevel te monteren.

  Hoe groot moet het led reclamebord worden

  Bekijk goed vanaf welke afstand het led reclamebord nog goed leesbaar is en bekijk wat de maximale grootte is die er aan de gevel past. Als u een led reclamemast wilt laten plaatsen laat dan ook de windbelasting doorrekenen.

  Welke pixelgrootte heeft u nodig

  Een led scherm is uit te voeren in verschillende pixelgroottes. Hoe kleiner de pixel hoe meer leds er op het scherm zitten. Het scherm wordt hierdoor scherper maar ook een stuk duurder. Ook wordt de helderheid van de leds naarmate de leds kleiner zijn minder. Laat een professional doorrekenen wat voor u de beste optie is. Leddisplay Expert zou u hierbij kunnen helpen.

  Wat gaat u er op vertonen

  Het beste is om alleen plaatjes op het led reclamebord te vertonen. Video’s lijden te veel af en dan is er kans dat er ongelukken gebeuren. De plaatjes dienen dan om de 8 seconden te worden vertoont.

  Asynchroon of synchroon

  Een led reclamebord kan worden uitgerust met diverse soorten aansturing en software. U kunt kiezen uit een asynchrone videokaart zodat het led reclamebord standalone kan draaien of met een synchrone kaart maar dan moet de aansturende PC altijd aan blijven staan. Middels een videoprocessor kan u dan wel alle software die u wilt gebruiken op de computer want het led reclamebord fungeert dan als een tweede beeldscherm van de computer. In veel gevallen is de asynchrone videokaart echter voldoende en beter geschikt.

  Categories: Marketing

  Comments are currently closed.