• 4 voordelen van scheidingsmediation Harderwijk

  2binsite

  Het moment van scheiding van een echtpaar is niet gemakkelijk, vooral niet als er kinderen en een jarenlange relatie mee gemoeid zijn. In die zin, scheidingsmediation Harderwijk kan iedereen helpen om gemakkelijker door deze situatie te komen.

  Bemiddeling is een buitengerechtelijk proces dat tot doel heeft een akkoord te bereiken tussen de partijen in het echtscheidingsproces door middel van dialoog, gesprek en uiteenzetting van de argumenten en behoeften van elk. Bekijk hieronder de voordelen die familie mediation biedt aan iedereen die betrokken is bij het scheidingsproces.

  1. Scheidingsmediation versnelt het proces

  Veel mensen denken dat gezinsbemiddeling bij echtscheiding slechts één rol heeft: voorkomen dat het echtpaar uit elkaar gaat. Dat is echter niet het doel.

  Natuurlijk, als de betrokkenen bij elkaar willen blijven, kan gezinsbemiddeling daarbij helpen, althans in de perceptie van die wens bij de deelnemers. Dat is echter niet het doel.

  De functie van scheidingsmediation Harderwijk is de voortgang van het proces te vergemakkelijken door de partijen samen te brengen en een gesprek tussen hen te bemiddelen om tot een buitengerechtelijke schikking te komen.

  2. Bemiddeling helpt de relatie in stand te houden

  Een echtscheidingsprocedure heeft uiteraard tot gevolg dat de relatie tussen de echtgenoten voor altijd verandert. In feite kan dat een van de gevolgen zijn. Dat betekent echter niet dat de verandering drastisch of traumatisch hoeft te zijn voor de partijen.

  Het is niet omdat het huwelijk niet werkte dat het koppel de relatie moet verlaten in disharmonie, zonder te praten, bijna als vijanden. Vooral als ze kinderen hebben die met beiden contact zullen hebben.

   

  3. Vermijdt blokkering van activa tijdens het geschil

  Wanneer de echtscheidingsprocedure niet in der minne verloopt, is het gebruikelijk dat de partijen voor de rechter een geschil aangaan over alle goederen die zij in de loop van het huwelijk hebben verkregen. Het komt dan ook vaak voor dat een van de echtgenoten vraagt om blokkering van goederen, waaronder zelfs de gezamenlijke rekening van het echtpaar.

  Dit veroorzaakt een hoop ongemak voor het leven van beiden. Gezinsbemiddeling bij echtscheiding voorkomt dit soort acties. In plaats van drastische maatregelen te nemen, zoals het blokkeren van activa, moedigt zij de partijen aan om met elkaar in gesprek te gaan en te proberen tot een akkoord te komen.

   

  4. Bescherm de gevoelens van de kinderen

  Wanneer een echtpaar kinderen heeft, is het echtscheidingsproces bijzonder ingewikkeld, omdat het op zodanige wijze moet gebeuren dat trauma’s voor de kinderen of tieners zoveel mogelijk worden vermeden. Gezinsbemiddeling helpt bij dit proces.

  Bemiddeling helpt bij het vaststellen van voogdij- en bezoekdata, zodat de kinderen stabiliteit hebben en het trauma van de scheiding van de ouders wordt verminderd.

  Op die manier zullen de kinderen veel minder te lijden hebben onder het echtscheidingsproces en zullen zij zonder blijvende schade verder kunnen en gelukkig zijn met hun ouders.

  Categories: Dienstverlening

  Comments are currently closed.