2Binsite Artikel Website
Image default
Huishoudelijk

4 soorten folie voor op je raam

Ben je op zoek naar meer privacy in huis? Maar wil je niet inleveren op de lichtinval in je huis of je uitzicht? Of wil je juist een raam afplakken om je spullen te beschermen tegen verkleuring door uv-straling of warmte? Raamfolie is een voordelige oplossing en makkelijk aan te brengen. De vraag is, welke raamfolie heb je nodig? In dit artikel de belangrijkste eigenschappen van vier van de meest toegepaste soorten raamfolie.

Verduisteringsfolie voor als het echt donker moet zijn

In de garage of op zolder worden vaak spullen opgeslagen. Een dakraam of een deur met een raam laat zonlicht door en dat kan spullen in de opslag onherstelbaar beschadigen. Verduisteringsfolie neemt tot 85% van het zonlicht en de bijbehorende uv-straling op. Daarnaast kun je niet door het raam heen kijken waardoor je spullen veilig staan voor de blikken van ongenode gasten.

Privacy folie als voordelige en ruimtebesparende raambedekking

Privacy folie is waar de meeste mensen aan denken bij raamfolie. Het is ondoorzichtig maar laat wel licht door. Er zijn verschillende varianten die je aan de binnen- of buitenzijde van het raam kunt bevestigen. Veel privacy folie heeft nog een secundaire functie zoals isolatie, uv-bescherming of decoratie.

One way vision folie: privacy, licht én uitzicht!

Binnen de markt van raamfolies is one way vision folie één van de beste voorbeelden van technologische innovatie. Vanaf de lichte kant, overdag buiten dus, kun je niet naar binnen kijken maar via de andere zijde, overdag vanuit het pand, kun je wel naar buiten kijken. Ideaal dus voor bedrijven die een open kantoorruimte willen maar ook voldoende privacy.

Squid raamfolie: de meest eenvoudige raamfolie om aan te brengen

Veel raamfolie werkt op basis van een statische lading waardoor de folie aan het raam blijft plakken. Dat maakt het aanbrengen nog wel eens lastig omdat je luchtbellen kan krijgen wanneer je dit niet strak doet. Squid raamfolie is een zelfklevende raamfolie en daardoor makkelijker aan te brengen. Het is makkelijk én je hebt ook nog eens keuze uit talloze kleuren, structuren en motieven.

Gerelateerde artikelen

De LED inbouwspot, ideaal voor ieders huishouden!

Het reinigen van een tapijt vergt tijd en kennis

Hoe kan je een inbraak vermijden?