• 4 redenen waarom jij een vakantiehuis in de Maasduinen moet kopen

  2binsite

  Een vakantiehuis kopen in eigen land, maar toch op een kleine afstand van de Duitse grens en de Maas. De Maasduinen ligt in de provincie Limburg. Je denkt er niet zo snel aan, maar duinen zijn toch dichter in de buurt te vinden dan je denkt. Het Nationaal park de Maasduinen heeft een oppervlakte van 45 vierkante kilometer. 

  Midden in de natuur

  Altijd al een vakantiehuis midden in de natuur willen hebben? Dan zit je in de Maasduinen op de goede plek. Je stapt je bed uit en je bevindt je al midden in de natuur. Wist je dat je door veel in de natuur te zijn minder kans hebt op ziekten? Ook zul je minder last hebben van negatieve emoties. De natuur zorgt voor meer positieve gedachten en zul je veel energieker zijn. 

  Zeldzame dieren

  In de Maasduinen zijn een aantal zeldzame dieren te vinden. Zo is het de plek waar de nachtzwaluw vaak te vinden is. Er zijn ongeveer dertig verschillende vlindersoorten te vinden. Ook kun je er veel amfibieën en reptielen tegenkomen zoals de heikikker, rugstreeppad en in 1999 is de knoflookpad weer gezien. 

  Variërende landschappen

  De Maasduinen heeft een scala aan verschillende soorten landschappen. Zo zijn er veel routes die langs de rivier de Maas lopen. Je kunt er door de zandruggen lopen en paraboolduinen. Dit zijn duinen die de vorm hebben van een boog. Ook zijn er veel soorten bossen, in de negentiende eeuw zijn er een aantal naaldbossen geplant. 

  Veel activiteiten

  In de Maasduinen zul je je nooit vervelen, want er zijn altijd veel activiteiten te doen. Doe mee aan een van de vele excursies door het park of ga zelf op ontdekking. Je kunt er ook heel goed fietsen door de vele fietsroutes, rustig fietsen of crossen door mountainbikeroutes zijn allebei mogelijk. Zit je zelf in een rolstoel of heb je iemand bij je die in een rolstoel zit, is er ook een route voor rolstoelen.

  Categories: Bedrijven

  Comments are currently closed.