• 3D Scanning is de toekomst

  Waarom 3D laserscanning de toekomst is

  Technologische ontwikkelingen staan natuurlijk niet stil. Ook op het gebied van laserscanning voor grote installaties zijn er enorme stappen gemaakt in mogelijkheden. 3D technologie gaat razendsnel en heeft zo haar al jaren geleden haar intrede gemaakt op het gebied van ergonomie, architectuur en industrie. Deze speciale 3D laserscanners, zoals ze worden genoemd, zijn ontwikkelt om grote stukken gebied in een keer 360granden én in 3D te scannen. Dit kan zowel binnen als buiten zijn, waardoor deze manier van 3D scanning zich uitstekend leent is voor diverse doeleinden, industrieën en branches.

  De ‘Digital Factory’ en ‘Bouwwerk Informatie Model’ (BIM)

  Met meer dan 850.000m2 ervaring is 3DLS specialist in 3D laser scanning. Deze bewezen techniek vormt een belangrijk onderdeel in onze ‘Digital Factory’ en ‘Bouwwerk Informatie Model’ (BIM). Het biedt ons de mogelijkheid om huidige situaties perfect in kaart te brengen en deze te vertalen naar gewenste situaties, dankzij het gebruik van simulatiemodellen. Door het zeer accuraat vastleggen in 3D fotografische informatie in kleur kunnen wij op ieder moment en plaats zeer nauwkeurige metingen uitvoeren op de computer, of zelfs direct ter plekke op de laptop.

  Aansluitend een 3D CAD model maken voor een 3D fabriek

  Niet alleen de technologische ontwikkelen en mogelijkheden maken 3D scanning mateloos populair. Wanneer belangrijke investeringen staan ingepland op plant- of fabrieksniveau voor bijv. uitbreidingen of renovaties, kunnen bedrijven kosten gedurende het bouwproces inzichtelijk en beheersbaar maken. Door het vertalen van bijv. een 3D fabriek scan naar werkbare 3D CAD modellen, kunnen bouwtekeningen worden gemaakt met grote detail. En door een nieuw ontwerp te baseren op deze ‘digitale vingerafdruk’ van de bestaande situatie kan het resultaat van een verbouwing of installatie-uitbreiding vooraf betrouwbaar worden ingeschat.

  Van een 3D fabriek tot aan historische opgravingen: 3DLS is wereldwijd inzetbaar

  Het moge duidelijk zijn dat de grenzen van 3D scanning ongelimiteerd zijn. De technologie leent zich er niet alleen voor om gebruikt te worden in industrie, maar ook historische en architectonische locaties kunnen veel nut hebben van 3D scan technologie. Zo heeft 3DLS bijgedragen aan archeologische site Halos in Griekenland in opdracht van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA). Maar ook authentieke gebouwen dichter bij huis, zoals Diergaarde Blijdorp ( een van de oudste dierentuinen van Nederland ) waar 3D scanning is ingezet voor de herbestemming en restauratie van het roofdierenverblijf.

  https://www.3dls.nl/

  Categories: Architectuur

  Tags: , , , , , , , ,

  Comments are currently closed.